Dag 4 – Tisdag 26 Juli

27 07 2016

Hoj Hoj,

Idag var siktet inställt på Gäddede. En ganska lång dagstur då vi skulle in i Norge en bra bit innan vi vände mot Gäddede.

Trots alla domedags teorier och kraftigt regn i hela Sverige, så måste dom ha missat Östersund. Inte för att det gjorde något. Vi vaknade, eller jag vaknade klockan 05:15. Smurfade runt lite bland nyheterna men alldeles för tidigt att ännu läsa dom. Bara jämmer och elände. Scannade av FB i vanlig ordning.

Gick upp och kollade in vädret. Såg hyfsat ut. Definitivt ingen risk för regn. Inte ännu i alla fall. Dags för frukost. Till dova toner av Dana Dragomir på panflöjt intogs frukosten. Mycket avstressande, om man nu var stressad innan. Nybakta, ännu varma, frallor i alla möjliga konstellationer.  Mycket gott. Fil, flingor, ägg, juice, ost, skinka och lite till. Bara att gå och ta för sig av det man ville ha.

Vi gjorde oss i ordning och för säkerhets skull startade vi med regnkläder på. Man vet aldrig. Det ändrar DSCN0939sig snabbt här uppe. Lika snabbt som det ser ut att bli regnväder och det bara försvinner kan det vara tvärtom. Vi tog av vid Krokom för att åka upp mot Föllinge. Fylla upp tanken innan vi körde in i Norge tänkte jag. Från Föllinge ut på lv 340. En rekommenderad väg i hojkartan. Jag förstår varför. Den var mycket fin. Kurvig, upp och ner. Vidare på den in I Norge där den byter vägnummer till 765. Strax före Sörli stannade vi och åt en gourmet lunch frystorkad mat. Det var mycket gott tyckte vi. Vi hittade först ett ställe med bord, men det var översållat med getingar. Varje gång vi stannade kom det flera getingar fram till den. Vi kom fram till väg 74 där man kunde ta höger mot Gäddede eller vänster mot Formofoss och Formo. GPS´n visade vänster och så skulle det vara enligt vad jag mindes.

Här var det verkligen fina vyer. Typiskt Norskt. Höga berg och djupa dalgångar. Nu hade vädret försämrats. Redan när vi åt såg vi att ett regnväder var på gång. Det regnade rätt bra så det var inte attDSCN0940 tänka på att ta fram någon kamera och fota. Vi kom efter många krökar fram till Formofoss. Redan innan dess visade GPS´n oss tillbaka, så nu ville den inte fortsätta. Vid Formofoss blev jag osäker på den fortsatta färden och klockan tickade på. Kartan slutade och bara en bit in i Norge. Via webkartor fanns det inte så bra upplösning att jag såg dom mindre vägarna jag tänkt köra tillbaka. Vi vände därför om här. Nu hade vädret blivit bättre och det skulle bli chans till att fotografera på tillbakavägen.

Ringde Gäddede Camping och hörde om plats och fick en stuga för 350 kr. Taget. STF Björkvattnet går bort på grund av ett otrevligt bemötande vi fick ett år. Nu blev det stopp på dom fina ställena och fotografering. Tyvärr så ser man aldrig ”djupet” i ett foto. Det blirDSCN0945 annorlunda på kort, men vi kommer att ha minnet kvar av platsen. Vi passerade åtskilliga varningsskyltar för ren, men såg inte en ända en. Vi kom fram till Gäddede och strax innan såg vi skylten ner mot Hällingsåfallet. 21 km var det. Hade velat dit och titta. Några scener ur Ronja Rövardotter togs där. Vi rullade förbi in mot Gäddede. Hällingsåfallet ligger ju liksom kvar.

Kollade in ICA affären efter 3 dl mjölk, men besvära er inte med att åka hit och leta för här fanns ingen. Det fick bli en 1L med skruvkork. Dock 3%.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: