Dag 5 – Onsdag 27 Juli

27 07 2016

Hoj Hoj,
Natten som var öppnades alla kranar. Ett åskväder drog förbi med rikligt med regn. Drybagen satt kvar uteDSCN0945 på hojen, men det var lugnt ( trodde jag). Undertecknad hade klantat till det och vikt bagen så ”öppningen”, om ni förstår vad jag menar, var uppåt. Dett gjorde att drybagen blev norra europas största regnmätare. Min handduk var dyngsur och en del kläder som skulle tvättas. Sovsäckar och tält klarade sig helt. Tur i oturen J

Skickade i ettan och vred på rullen från Gäddede runt klockan 8:30. Fyllde på lite finsoppa i Gäddede. Dagens tur skulle gå över Stekenjokk på Vildmarksvägen. Åkt den förut och gillar den verkligen. Högsta punkten är 856 meter över havet. På vägen dit så passerar man Stora Blåsjön. Mitt minne av Stora Blåsjön fick sig en rejäl törn i år. Den vik därDSCN0948 jag tog kortet för två år sedan var nu helt torrlagd. Inte alls det blåa vatten som granarna i fonden kunde spegla sig i. Undrar vad som hade hänt egentligen.

Bumsen morrade på upp på kalfjället. Dagen till ära så var det ganska, för att inte säga mycket blåsigt och temperaturen hölls sig på blyga 11 grader uppe på fjället. Tanken var att käka något av dom frystorkade rätterna vi har med oss. Köttsoppa gick bort för Monica, men hon ska få smaka den jag kommer att äta. Det vi hitintills har ätit har varit mycket gott måste jag säga. Bra kryddat. Jag åt frystorkad mat för länge sedan, då min bror vandrade i fjällen, och tyckte även den var helt ok. Det blev alltså ingen lunch på DSCN0949Stekenjokk. Vi fortsatte så småningom därifrån. Vägen upp till Stekenjokk var mycket fin med nylagd asfalt. Ner därifrån var det värre. En hel del skador i asfalten och jag såg att det var markerat vad som ska lagas. Vi hade ju en bit kvar att köra till Lycksele som var målet för dagen. Vi kom ner i lite lugnare trakter med bord vid en sjö. Perfekt med fönsterbord och inte behövdes det bokas i förväg heller.

Jag hade flera gånger försökt fått tag på vandrarhemmet i Lycksele. Signaler gick fram, men inget svar. Tänkte till slut kolla om dom hade en FB sida och det hade dom förstås. Där såg jag att vandrarhemmet var nerlagt. Det fanns ett till som jag ringde och där fick jag veta att det var DSCN0952stängt och istället flyktingförläggning. Jag misstänker att det var samma förhållande med det första jag ringde. Vad gör man då? Jo då ringer man turistbyrån på orten. Dom kollade runt och hittade några alternativ. Jag sa att vi skulle åka i linbanan på Torsdag och då fick jag förslaget Fromhedens Camping i Norsjö som var åt rätt håll mot linbanan. En riktig pärla visade det sig vara. Med osäkerhet på våra sovsäckar, så valde vi en 4 bäddars stuga med extra allt. Otroligt fin. 600 kronor för en natt är helt ok för oss. En liten sjö inom området med möjlighet att fiska Röding. Tvättstuga och torktumlare. 50 kronor för att tvätta och torka.

Det blev alltså en lite längre tur än beräknat, men å andra sidan närmare linbanan. Nu har vi 28 minuterDSCN0959 till linbanan i morgon. Ska bli så kul. Hoppas bara på fint väder.

Att ha datorn med sig med BaseCamp programmet och dom planerade rutterna visade sig vara ovärderligt. Så smidigt att göra små justeringar som sedan förs över till GPS´n.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: