Dag 7 – 29 Juli

29 07 2016

Hoj Hoj

Vi åkte ifrån Mensträsk i regn. Tor körde in hö så det skramlade på rätt bra. Vi rullade på i alla fall med siktet inställt på Umeå denna dag. Vandrarhem eller Camping berodde på om vi hittade nya sovsäckar.

Ett stopp skulle det bli i Burträsk. Wästerbottenost måste vi ju köpa då vi är vid mejeriet. Vi hade en bit av en smörgåstårta som vi festade på igår kväll kvar och den tog vi till frukost vid Finnforsen. Vi har varit där förut. Nu var fiket nedlagt som serverade goda räkmackor då vi var där sist. Vi ser att det händer en del. Inte till det positiva. Ställen slår igen. Lite tråkigt, men vad ska dom göra. Ingen lönsamhet så går det ju inte. Det är också tragiskt att se så många hus som bara står och förfaller. Många av dom vackra en gång i tiden. Nu har färgen flagnat, tegelpannor lossnat. Huset går in för nedräkning. Ingen bryr sig om det mer. Det som en gång gett skydd och tak över huvudet. Man blir lite ledsen av att se det.

Vi rullade in i Burträsk medans regnet strilade ner. Vi tog en runda runt och kollade in historien om osten som så mycket annat lyckat kom till av ett misstag. Vi köpte en äkta wästerbottenost original och varsin bakelse och kaffe. En strid ström med besökare kom hela tiden. Monica köpte också två små flaskor med sirap. Blåbär och hjortron. Ska bli gått att prova hjortron på vaniljglass och blåbär på pannkakor. Kaffet var urdrucket och vi tog på oss regnkläderna igen och ut i regnet.

Det regnade hela vägen ända fram till strax innan Umeå. Naturkompaniet låg som en waypoint i GPS´n. Nu hette det inte Naturkompaniet utan Utekompaniet. Gick in och kollade sovsäckar. Den billigaste låg på 1200 ungefär och var för komfort på några minusgrader. Onödig för oss. Knappade in Intersport och åkte dit. Så lätt det är nu med GPS. Bara knappa in och åka. Jag gick in medan Monica väntade utanför. Letade mig fram till sovsäckarna. Den sovsäcj jag funderade på var lika som den vi redan hade. Hämtade in Monica och vi kollade på andra. Kände och klämde på ett par stycken men fastnade för McKinley Dalton Trek 5. Både prismässigt och tjocklek samt storlek på den passade bra. Den var komfortkänsla ner till +7 grader och det ska vi kara oss med. Nu i natt blir det test på Umeå First Camp. Otroligt mycket folk då nån knatteturnering i fotboll äger rum.

I morgon kör vi vidare mot Sundsvall.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: