Dag 8 – Lördag 30 Juli

30 07 2016

DSCN1018Hoj Hoj,

Vi lämnade Umeå i solsken. Varselljusen är nu riktade söderut. Sundsvall skulle bli nästa sovläger.

Vi gjorde ett längre stopp i Härnösand. Besökte Bilmuseumet . Väl värt att besöka om man är på plats eller har vägarna förbi. Många fina bilar att dregla över. Mopeder och motorcyklar fanns också. Bland annat en rysk Ural med drivning på sidovagnshjulet. Volvo i mängder.

En Lincoln 74A Convertible som John F Kennedy färdades i då han mördades den 22 November 1963. Bilen modifierade för 200 000 dollar för presidentens skull, men svårt att få en Convertible skottkärra. Originalet av bilen står idag i Henry Fords Museum i Dearborn, Michigan

En trevlig liten frågesport finns längs vägen. Frågor av blandad karaktär och svaret fick man om man lyfte DSCN1017på det lock som frågan stod på. Får erkänna att jag torskade mot Monica.

Vi kom iväg lite sent så vi brände på tråkvägen. In till Sundsvall Centrum. Körde in mot en parkering och där var det fullständig kaos. Något större evenemang måste precis slutat och alla, skulle säga större delen av Sundsvalls befolkning, var på väg därifrån. Det var bara att glida åt sidan och låta folk och bilar skingra sig.

Vi rullade ut och hittade en parkering närmare ICA. Tror det hette fiskartorget. Om inte så låter det rätt coolt. Tror eller men där kunde ICA leverera 3% 3 dl mjölk. Nu vet man vart man kan åka om det krisar.

Vi körde ut mot Campingen. Fläsians Camping. En camping som var mer anpassad för husvagnar och husbilar än för tält. Den anvisade tältplatsen slutade något och med tält blir det inte riktigt bra. Nu är jag längre än Monica så för mig gick det bra. Jag kom ju inte längre ner då fötterna redan låg mot tältduken, men Monica hasade ner och hasade sig upp igen ett par gånger under natten

Idag kör vi vidare i riktning mot Avesta. Hojservice på g som jag nu blir påmind om hela tiden i instrumentet på hojen. Ett djupt hål i semesterkassan får grävas, men med motorgaranti på 10000 mil så kan det ändå vara värt det

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: