Dag 10 – Måndag 1 Augusti

1 08 2016

Hoj Hoj,

Så kom vi till sista dagen på vår Norrlands tur. Vi vaknade på Avesta Vandrarhem. Ett mycket trevligtDSCN1041 vandrarhem, med en trevlig värd. Micke, som värden heter, visade oss runt på vandrarhemmet igår då vi kom. Py Bäckman brukar sova över där. Vi hade en hel övervåning för oss själva.

I dag skulle hojen få en 4000 mila service hos Lundgrens. Den stora service där många delar byts och samtliga oljor byts, även slutväxeloljan i kardan. Vi var där innan dom öppnade och hakade av all vår packning. Strax efter kom en kille som låste upp butiken så att vi kunde lassa in vår utrustning. Lämnade över nycklar och service bok sen tog vi och gick till centrum. Vi började med en fika och en bakelse. Lite över 2 timmar skulle servicen ta så vi hade tid att slå ihjäl. Butik ut och in i gallerian. Väldigt få butiker som lockar en tekniknörd. Typ nada.

Klockan segade sig fram och blusar och T-shirts passerade ögonen i ett virrvarr till slut. Fick fly ut och ta en nypa luft. Blev för mycket helt enkelt. Tog en repa på Intersport. Inga fynd. Tänkte inte köpa löparskor eller fotbollsskor. Ut igen och in i en butik med klockor. Jag är lite klockgalen måste jag erkänna. Lite speciella klockor med lite finesser är min grej. Oftast är dessa klockor rätt dyra, så ögat får bara retas.

Till slut var det dags att hämta hojen. Vi gick tillbaka till Lundgrens Motor. Lite imponerade att jag kört lite över 1000 mil på några dagar mer än 2 månader. Fast vad har man en hoj annars för om man inte DSCN1043[1]använder den 🙂 Hojen var klar och jag betalade kalaset. 5444 kronor gick detta på. Ett par BMW handskar fick också följa med hem. Tumme och pekfinger fungerar på touchskärm. Så rullade vi hemåt. Inbillning eller ej så känns det faktiskt att hojen varit på service. Den känns mjukare i gången på något sätt. Växlarna glider i smidigare. Kopplingen känns lite annorlunda. En del gjordes åt ESA systemet som sköter dämparnas nivå. Mest programmering för att ändra inställningar. Jag fick veta att generatorn drivs med en kuggrem som också byttes vid denna service.

Nu vet jag att den fått en genomgång innan resan söderut tar vid. Norrturen blev på 425 mil. Bra mycket länger än vad som var planerat. Så kan det bli. Söderturen, som börjar på Onsdag,  är planerad till 306 mil. Återstår att se vad den slutar på.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

2 08 2016
Eeva

Tummen upp för texten, 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: