Dag 2 Syd – Torsdag 4 Augusti

5 08 2016

Hoj Hoj,

Vi stannade en hel dag hos Paul och Kerstin. Vi var till Valö och fikade och en räkmacka fick slinka ner.DSCN1055 Landade mjukt som sammet i magen. Vi satt en lång stund och pratade om allt möjligt. När solen kom fram så blev det otroligt varmt. Vi åkte tillbaka och grillen kördes igång. Grillat e gott och det bekräftades även denna gång. Så mysigt dom har det Paul och Kerstin på Kila Gård. Lugnt och stilla. Tuppen och tranorna som sjunger ikapp på morgonen. Vi lättade från Paul och Kerstin och alla underbara hundar. Tiden gick som vanligt alldeles för fort. Småvägar valda. Grus asfalt om vartannat. Ibland så trodde man att nu blir det stopp, men det fortsatte efter husknuten. Fyllde upp tanken vid Horn. Bara 95 oktan, men det fick duga.

Ett givet stopp blev det förstås vid Frödinge. En liten ostkaka denna gång då vi var mätta efter frukosten DSCN1061hos Paul & Kerstin. En kille stod där med en 3 månaders baby och han hade en till som var runt 3 år. Han hade haft hoj som han nyligen hade sålt. Han skulle hålla upp ett tag medans barnen var små, men funderade redan på vad han skulle ha för ny hoj. Undrar hur länge han kan hålla sig?

Vi passerade Vimmerby och Mariannelund. Kända Astrid Lindgrens trakter. Kommer ihåg Emil´s pappas uttalande:
— Ska jag betala doktorn 25 öre för att få ut en 5 öring!!
Det ligger något i det han sa. Vi körde fram till Vetlanda där vi tog en fika på torget. Under den tid vi satt där passerade en äldre herre i en Testarossa 4 gånger. Insåg att han hade den som en stor wobbler för att locka till sig, ja ni vet vad….

Vi rullade på mot Lammhult. Inga isterband fick följa med denna gång, men Lammhults isterband is theDSCN1062 shit. Så goda. Finns som tur är i affären hemma. Fasen nu blev jag sugen på stuvad potatis och isterband. Vi rullade på sista biten mot slutmålet för dagen som var hem till Tommy, Emma, Alexa och Robert. Så kul att träffa dom då dom bor långt borta från oss så det blir inte så ofta.

Vi fortsätter våran tur söderut på Lördag förmiddag. Då är det tänkt att komma till Tobisvik, strax norr om Simrishamn. Vi får se hur det går då vi har många intressanta besök på den sträckningen. Kronobergs Slottsruin, Bergkvara Slottsruin och Brösarps Backar.

Får ni möjlighet så rekommenderar jag en sådan tur som vi gör i Sverige. Det finns så mycket att se och det behöver inte vara så Fancy Pancy som jag brukar säga.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

5 08 2016
joebona

Det var så roligt att ha er på besök men som du säger tiden går för fort när man har roligt.

5 08 2016
Runar

Så är det tyvärr och man får det bekräftat varje gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: