En sväng till Knivsta.

3 10 2016

Hoj Hoj,

Idag tog vi hojen ut på en liten sväng igen. Vi hade läst på FB om något som hette Stora Hjärteslaget som skulle vara i Knivsta. Lät som en trevlig lite sväng under eftermiddagen. Samtidigt var det premiär för Monica med nya hjälmen och stövlarna. Dom funkade perfekt. Hjälmen var tystare än den förra. Perfekt att det bara var att flytta över blåtandsutrustningen till dom nya. Jag hade försåt kollat upp att det gick innan jag köpte hjälmarna.

Det var 14 grader varmt och solen sken. Lagom värme även om man skulle önska sig några plusgrader till, men så här års får man vara nöjd ändå. Platsen inmatad i GPS´n och vi rullade på mot Knivsta. Vi kom fram till ett ganska ödsligt evenemang. Ett fåtal bilar och inte så många knallar som jag trodde det skulle vara. En saftig inträdesavgift på 160 kronor, men det var ett samarbete med Hjärtebaarnföreningen som hjälper barn och ungdomar med medfödda hjärtproblem. Det gick väl till en god sak får man hoppas.

Vi tog en fika och slog oss ner bredvid en pappa och hans barn som just fått en ansiktsmålning. Det visade sig att dom kom från Turkiet och bodde nu i Knivsta. Han berättade om sin vardag i Turkiet och dom seder han vuxit upp med. Han gillade att laga mat och ville dela med sig till grannar, men oftast stängde dom dörren trots att han ville bjuda på mat. I området han bodde i hade dom ibland knytkalas. Många idag vet egentligen hur det fungerar. Så var det även där. Han hade stått flera timmar och förberett maten och ingen ens smakade av det han gjort. Dom åt det dom själva tagit med. Det är inte knytkalas utan det är picknick. Han hade blivit ledsen och tagit sin familj och gått hem.

Han tyckte nog inte vi var dom normal nordborna, då vi pratade hej vilt om allt möjligt. Det samtalet var väl det som gjorde besöket lite mer intressant. Inget illa menat till arrangörerna, men dom nådde inte riktigt fram. Vi var där på söndagen. Det kanske var annorlunda dagen innan. Kanske räckte med en dag för att få lite mer liv och rörelse. Vi brukar besöka Långhundras medeltida marknad och där är det fullt ös. Imponerad av utbudet i form av hantverk och underhållning.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: