Världen är inte så stor.

7 10 2016

Hoj Hoj,

Då har Rimbo marknad varit. Sveriges största 1 dagsmarknad. 416 knallar var det men 800 platser bokade. Några hade väl 2 eller flera. Många var det i alla fall. Mycket krims, krams men ändå måste man kolla runt. 20 par strumpor och marknadsgodis blev det. Fick en fin hojklocka av frugan. Lite klockgalen som jag är. Väldigt mycket folk som vanligt. Jag började frysa och känna mig riktigt ruggig. Vi gick hem och jag tog några vita.

Utanför stod två hojar parkerade en BMW och en Yamaha tror jag det var. Monica var ute när dom kom tillbaka och bjöd in dom på fika. Dom var från Alunda och hade åkt med Juha som gick bort för några veckor sedan. Dom blev imponerade av att vi körde med äkta kaffe och en av killarna hade kokat förut men övergått till surrogat då pannan kokat över två gånger samma dag. Det sitter i ryggmärgen när den börjar koka upp. Man hör på ljudet om man är i närheten annars har man tiden i skallen. En av killarna hade varit på marknaden runt 1975 och berättade att då fanns det en tunna där två killar körde runt på dom lodräta väggarna. Jag talade om att en av dom och han som byggde den var min äldsta bror. Dom visste vem det var och han kallades tydligen Tunn Larsson. Tyvärr gick han bort år 2000. Jag har läst någonstans att samlar man 7 personer som inte har någon relation till varandra skall man kunna nysta ihop hela världen. En ganska svindlande tanke egentligen. Vi har träffat på folk på våra semester resor som ofta känner någon som vi vet vem det är.

Jag var ut idag och provfilmade med TomTom Bandit actionkameran. Mycket bra bild måste jag säga dsc_0011ända körde jag med 1080p 60 b/s (1920 x 1080). Högsta upplösningen är 4K 15 b/s (3 840 x 2160). Batteriet hade när jag började film 79% kvar. Jag filmade kontinuerligt i c:a 45 minuter och kameran var inte död efter det, men det var inte mycket kvar. En ladd kabel är beställd, så att jag kan ladda den ute på en tur. Bygger nästan inget ut från hjälm med TomTom´s eget fäste. En adapter för GoPro medföljer, men bygger så långt ut från hjälmen med flera armar för att få den rätt. Som vanligt missbedömer man lutningen på fästet och det var ganska bra, men för mycket avogonblicksbild-1-2016-10-07-23-32 instrument kom med. Nu är fästet flyttat och nytt prov blir i morgon. En finnes med den är att det finns olika gyron i den som känner av g-krafter, höjdskillnader och en GPS som kan rita ett spår. 45 minuters filmen idag redigerade kameran till en 1,35 minuters film. Snabbt och smidigt. Det går givetvis att skapa en egen film precis som vanligt från den också. Spåret den ritar har väl ingen finess då man bara ser ett streck som är lite kurvigt. Skulle man kunna på in en karta bakom strecket skulle det bli riktigt intressant att få med i filmen. Man väljer förstås själv vad man vill visa och det kan ju vara bra 🙂

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: