Vad vore livet utan tillbehör?

11 10 2016

Hoj Hoj,

Ja vad vore det utan tillbehör? Det ena föder det andra. Märkligt detta. Tillbehören till Banditen börjar dsc_0040ramla in nu. Vattensäkert linsskydd och ett rörfäste.  Väntar bara på laddkabel och mikrofonsladd. Ett fäste för montering på kamerastativ är önskvärt också. Vet inte om det finns ännu, men det kommer säkert. Bra vid timelaps foton. Bara det nu blir väder, så jag kan testa hur det blir med kameran monterad på hojen. Hojen vibrerar lite så jag får se hur det blir med denna kamera. GoPro hade för många armar ut för att den skulle gå att fästa och längst ut blev det svajigt. Det skulle vara riktigt kul om det gick bra, för man får en helt annan känsla i filmen då kameran följer hojen genom kurvorna. Lägger man ner hojen i en kurva, så framträder det mycket bättre då kameran är monterad på hojen.

Den här sitter direkt på fästet utan några som helst armar. Ett riktigt stabilt rörfäste gynnar för så lite vibrationer som det bara går. Men som sagt, ska bli kul att testa. Om kameran vibrerar så försöker den att korrigera det och det ser ut som landskapet går i vågor. Mycket dsc_0039obehagligt och man blir nästan illamående. Jag har sett en del skräckexempel på detta på Youtube.

Nöjd med kameran, men en förbättringspotential finns alltid. Jag skulle vilja att det via telefonappen gick sätta kameran i viloläge för att spara batteri. GoPro fungerar det med tack vare att den är även ansluten med Blåtand. Där var det ett måste då batteritiden, trots extra batteri, var ganska kass. Runt 30 minuter max.

Ha  de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: