Julmarknad – Österbybruk

16 10 2016

Hoj Hoj,

Ja det blev en sväng idag. En sväng innebär att 4 hjul användes. Om tempen varit varmare hade det blivit en tur. Nu blev det en sväng upp till Österbybruk och julmarknaden där. Monterade in GoPro fästet på instrumentbrädan och med GoPro adaptern till TomTom, så blev det en dashcam också. Blir pefekt när laddkabeln kommer. Gott och väl över en timmes inspelningstid med batteriet och det är bra.

Julmarknaden hölls inomhus och det var skönt för det var lite kall snålblåst. Vi kom dit runt 10:30 och det var alldeles lagom. Inte så mycket folk när vi kom och kön in till marknaden var överenskomlig. Väl inne fanns det mycket att välja på. Marmelad, sylt, korvar, fläsk, hjortron, smycket, tygtomtar, vantar, halsdukar och mycket mer. Jag fick med mig två burkar senap. En smaksatt  med tranbär och nejlika. Den andra med Jalapeno. Den var det riv i vill jag lova. En gourmet middag med Ost/Bacon korv och potatismos tillsammans med tranbär/nejlika senapen satt som en smäck. Snart nalkas det ju julskinka och då blir det en skinkmacka med jalapeno.

Jag köpte också en whiskeykorv och en grönpepparkorv. När vi kom hem så smakade vi på korvarna och senapen. Mums. Ingen Skogaholm utan faktiskt på Vasa Husman. Det hårda brödets motsvarighet till Skogaholm.  Det var mycket gott. En powernap på det medans TomTom hämtade nya krafter. När kameran var fulladad tog vi en tur med hojen. Fortfarande 7 grader, men va fasen. Tog en sväng ut till Rumsättravägen och filmade. Fin hojväg. Kurvig och backig. Hem igen och redigera filmen.

Nu ska jag nog ta en koll på vandrarhemmen igen till Garmin Navigatorn.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: