Digitala norra delen

21 10 2016

Hoj Hoj,

Den digitala norra delen av semestern 2017 var nu klar. Det var på håret 🙂

Vilka ställen det finns i Sverige ändå. Många historiska platser som man passerar utan att kanske veta omlejonstromsforsen det. Jag försöker lägga in några sådana på turerna vi gör. Googlar och använder Nya Uptäck Sverige boken. Till exempel kommer vi att passera Sveriges äldsta träbro Lejonströmsbron i Skellefteå. Färdigbygd 1737. Det är stort. En broavgift på 1 öre för gående en gång i tiden. 1868 införde man hastighetsbegränsning över bron. Om man åkte eller red fortare än en gående kunde man få böta 5 riksdaler. Hårda bud även på den tiden.

Många olika ställen blir det. En fyr ska även besökas vid. Bjuröklubbs Fyr utanför Lövånger.bjuroklubbs-fyr Ser ut som det blir att promenera en bit. Få se hur det blir. Inte så kul att lämna all packning och elektronik på hojen. Kanske inte fattar vad skyltarna betyder. Vi får se. Skulle vara kul att komma ut i alla fall. Finns ett fik där också så det kan vara ett bra stopp. Visserligen bara surrogatkaffe, men vi kanske för använda vårat kokkaffe.

Sen finns det lite spännande mystiska platser som man ser via BaseCamp kartan. Tittar man sedan i Google Maps också så blir dom än mer intressanta och spännande. Denna till exempel som jag såg en bit NV om Vidsel. Undrar vad det kan vara.vidsel Kan vara en militär testbana. Ser ut som en kortlandningsbana till vänster och den stora rundeln en högfartsbana. Ja det ska bli spännande om man kommer dit utan att bli bortmotad.

Blir mer och mer övertygad om att detta rör sig om något vagbommilitärt. Ett tecken är att det är avspärrat med vägbom och en annan bild tyder ganska starkt på att det är en kortlandningsbana.  Ja vi får väl se hur det blir. Bommen kanske är öppen och då är det ju inte avspärrat, eller hur? Spännande ska det bli i alla fall

Ha de!

militart

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: