Längtar. Längtar så förbaskat ut på vägarna….

5 11 2016

Hoj Hoj,

Sett på några filmer igen. GSA på äventyr. Längtar ut på eget. Är det bara jag som känner så? Längtar så förbaskat ut på vägarna. En lång transport sträcka framför mig. Hur ska jag stå ut???

En dag i taget, men det känns inte tillräckligt fort nog. Jag skulle lugnt kunna åka runt med hoj från tidig vår till sen höst. Hade jag bara möjligheten, så skulle jag ta den. Bara rulla på. Mil efter mil. Se, uppleva. Så fantastiskt det skulle vara.  Träffa folk. Folk som bjuder på sig själva. Så som jag gör. Så kul när vi varit ut och åkt och pratat med alla dom vi träffat. Det berikar tillvaron. Jag hoppas även jag berikat dom jag träffat.

Jag sitter och planerar mina turer. Ser hur asfalt och grus försvinner bakom oss. BMW´n morrar på mil efter mil. Stopp då och då för att se något som jag planerat. Ibland sånt som inte alls är planerat utan bara stött på längs vägen. Inga tider att passa. Inget mål. Bara ta dagen som den kommer. Så fantastiskt underbart.

Tänker ibland på vilket bra val jag gjorde den där våren 1972 då jag bestämde mig för att ta hoj kort. Lelles MC fick sälja hojen till mig. En röd Honda 125 K5. Övningskörde hem den från Uppsala med Pappa bakom i bil. Den 8 September samma år hämtade jag ut körkortet på Posten. Lyckan var fullständig. Körde sommar som vinter. Jag spelade volleyboll och minns en vinter då jag åkt ner 4 km till träningen i Rimbo. Runt 20 grader kallt på hemfärden. Nyduschad med blött hår ingen bra kombo med hjälm på huvudet. Fick gå runt med hjälmen kvar på huvudet ett tag då jag kommit hem. Den hade frusit fast.

Tänk att jag nu, 44 år senare, blivit mer och mer biten av tjusningen med hoj. Friheten. Till alla er som läser detta och ännu bara funderat på att ta MC kort så säger jag bara , GÖR DET. Passa på innan det är försent. Man vet aldrig vad som kan hända. Jag har ibland tänkt på hur jag skulle reagera om jag var med om en allvarligare olycka och inte skulle kunna köra hoj mer. Jag skulle lida helvetes kval. Skulle jag bli som en grönsak så vill jag inte fortsätta…..

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: