Söndag kväll

13 11 2016

Hoj Hoj,

Ja då börjar en ny vecka snart igen. Idag var det Farsdag. Fick fina presenter och det bästa var att träffa några av barnen igen. Någon saknas ändå mig. Men det kanske kommer en tid….

Fick denna fina present till exempel. Lyser upp i mörkret och i mitt hjärta. En fin text på den. dsc_0093Tack Jeanette, du kan då hitta på presenter och det bästa är ju att du gör dom själv också. Det ger presenten så mycket mer värde.

Vi var upp till kyrkogården också och satt ljus på min pappa´s grav och tände ett ljus i minneslunden för svärfar. Många fäder hade fått ljus på sina vilorum. Tänk att minnet av dom känns så färskt ändå, så nyligen på nåt sätt. Minns pappa med sin pipa som han alltid hade i munnen. Brann ungefär som en lövhög under årets regnigaste dag. Han tände den ideligen oftast utan någon framgång.dsc_0094

Minns hur jag var ut och fiskade med svärfar. Både sommar och vinter. Även han hade en pipa, men handscn1525 hade bättre lycka med den. Han kom ofta ner till oss och fikade. Alltid förvånad över att kaffepannan alltid var varm. Låg på gräsmattan och solade. Kunde ligga i flera timmar att det bekom honom inte. Han var brun som en chokladkaka.

Satt och pillade lite med Garmin kartan igen och Hardangervidda turen. Började kika på några filmer och Rjukan och tungt vatten igen. Vilka enorma strapatser norska motståndsrörelsen var med om. Helt otroligt, Men för att rädda sitt land från att bli våldtaget och hindra produktionen av kärnvapen, så kanske man får en extra växel. Ungefär 10 personer i motståndsrörelsen satt stopp för tyskarnas planer om tungvatten från Norge.

Skulle gärna vilja göra en Norge resa på någon semester. Längs västkusten så nära det går utan att trasslaskarmklipp med färjor. Det innebär att man inte kan åka i det yttersta bandet där det är färjor hela tiden. Undrar hur många man måste passera om man skulle åka längst ut från söder till norr. Nordkap skulle vara vändpunkten. På kartan är det tråkvägen ner igen, men denna gjorde jag bara lite snabbt. Inga sådana vägar för mig om det går att undvika. Som snabb transportsträcka är dom ok, men inte annars.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: