Julmarknad – Ulva Kvarn

20 11 2016

Hoj Hoj,

Ja då var det söndag kväll. En helg med mycket roliga, trevliga inslag. Passade på att under Lördagen ta en hoj-tur. Inte så lång. Bara in till Norrtälje och hem igen. Det räcker när abstinensen är som värst. Då har man förkortat icke hojsäsong och det känns mycket bra. Lite kyligt var det då jag tog av mig hjälm och handskar i Norrtälje, trots dom 6 grader som hojen visade. Det blåste en hel del och kyleffekten gör sig påmind.

Såg sent på Lördagskvällen att det var julmarknad på Ulva Kvarn. Tänkte att dit kan vi åka en sväng på söndag, men då får det bli med bil. Som varmast skulle det bara bli 3 grader varmt. Då får det bli fler hjul än två. Vi hade även en liten tjej med oss som övernattat hos morfar. Knallar lugnt på utan minsta lilla pip. Inget som helst tjat om en det ena än det andra. Det var väldigt mycket bilar då vi kom fram. Det var faktiskt premiär för oss på Ulva Kvarn. Vi passerade en gång i somras på väg upp till Gävle på grusvägar. Det var loppis och jag tänkte att vi kunde väl kolla in hur det var. Det var lika många bilar då och solen gassade, så vi skulle nog koka bort i hojkläderna att gå runt där så vi rullade förbi.

Redan då man klev ur bilen kände man doften från dom tända eldarna. Så mysigt. Vi gick in på området dscn1564och fler dofter slog emot oss. Brända mandlar, kaffe, korv. Ja som det brukar vara på en julmarknad. Det var, som jag skrev inledningsvis, otroligt mycket bilar på parkeringen, men inne på området var det ändå gott om plats. Vi chansade på en fika, men där inne var det fullt. Det fanns allt möjligt. Korvar, ostar, sillar, krämer var något av det som fanns.

Vi tog en kaffe och korv med bröd och satte oss en stund. Nellie behövde nåt att äta så vi tog en korv med bröd också. Vi var in i en glashytta och tittade. Glas är magiskt på nåt sätt. Så fina prydnadssaker det görs av glas. Det fanns glas som det såg ut som om det var öl i med skummet på. Riktigt fina. Ett lika dant äpple som vi köpte norr om Gävle i en glashytta.

På väg från där vi köpte korv så såg vi förstås den traditionella ponny ridningen och det måste ju bara dscn1569Nellie få göra igen. Hon är nu van att rida så det går jätte bra. Med hjälmen käckt på svaj så bar det iväg i lugn takt. Man såg på andra barn som inte var så vana att det var lite ”guppigt” för dom. Nellie följde med så fint. Ett bra sätt för barnen att få testa lite hur det är att rida, utan att skriva in sig i ridskola och sedan inse att det kanske inte var grejen för dom i alla fall. Fast vilket barn gillar inte hästar?

Vi fortsatte efter ridturen tillbaka till början av marknaden. Köpte 2 öl som var från Mellankvarn Delsbo. Inte direkt lokal öl, men kul att testa. Osökt kom jag då in på vår kommande norra semesterturné och såg att vi kommer att rulla igenom Delsbo, så då kom det in en ny waypoint. Mellankvarn Delsbo. Där ser man vad det en kan göra det andra när man kollar runt lite. Ser ut att vara ett bra ställe med goda mackor, kakor, bullar. Finns säkert biker-mackor och dom ska vi testa.

Lite mer saker fick följa med hem. Vi var in i en smyckesbod, kan man väl säga. Mycket fina saker fannsbico och en speciell tavla med lite coola armband. Fastnade för ett som fick följa med hem. Tack snälla Monica. Det var armband och smycken från BICO Australien Jewelry. Riktigt snygga armband och halsband.

Ja det var en fin helg. En helg att minnas och ta fram någon gång framöver när det kan behövas lite ljusa minnen.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: