Vik hädan du satan abstinens….

23 11 2016

Hoj Hoj.

Ja nu är det inte så farligt som rubriken låter. Jag har gett den på skallen nu med två dagars hoj körande till gruvan. Nu känns det rätt bra igen. Jag behöver lufta hojen emellanåt så är det bara.

Två dagar med 8-9 grader varmt. Från morgon till kväll. Helt underbart. Ingen sol, men heller inget regn. Helt ok med andra ord. Vad mycket, ska man kalla det spännande, beteenden man ser bland bilisterna. Alla känner väl till att bilar med en prislapp över 450 K saknar blinkers. Ett känt faktum. Ska man ha breda bling bling fälgar så räcker inte pluskan till för den extra finessen med blinkers. När jag tog körkort, körde inte upp på en T-ford, så fanns det något som hette fordonets placering. Vet inte om det praktiseras idag, men det gick ut på att du placerade bilen i ditt körfältet dit du skulle svänga. Det gör till exempel att ska man till höger så kan fortfarande bilar som ska rakt fram komma förbi rätt enkelt.

Ett annat fenomen ser jag i korsningarna i Tokholm. När det blir Taxigrönt, det vill säga gult, så fyller minst 3 bilar till på i korsningen och blockerar den för den korsande trafiken. Ingen kommer någon vart och alla hänger sig på tutan. Den fungerar i alla fall och alla vet vart den sitter eller är det så att pengarna räckte till den lilla finessen som är livsviktig i Stockholmstrafiken. Utan tut blir du stående tills du dör. Helst ska den som är längst bak i en kö tuta. Det ger bäst effekt.

DLR är en fin finess eller? Ja vissa system är nog inte helt utvecklade. En tomte gled om mig idag när jag var på väg hem. Inte ett lyse på möjligen glödde det lite framåt med i bak var det helt svart. Syntes knappt alls om man jämförde med den fullt utrustade bilen till höger. Se videon från dagens tur.

Nu verkar det bli stopp med hojåkandet ett tag i alla fall. I morgon skulle det bli nollgradigt på morgonen och någon blygsam plusgrad på dagen. Får väl rulla ut hojen nån kväll och tvätta av den. Få bort lite slat och skit. Rätt så skitig faktiskt. Det blir ju så om man kör med dom.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: