1:a Advent 2016

27 11 2016

Hoj Hoj,

Då var det 1:a Advent. Snön kom tillbaka. Hårda vindar. 34,1 m/s i byarna vid Räfnäs. Inte så långt ifrån Rimbo. Det blåser skapligt här också, men långt ifrån stormstyrka. För kännedom räknas det som storm vid 24,5 till 28,4  m/s. Från 32,7 m/s och uppåt kallas orkan. Än har vi ström, men många runt Öregrund är tydligen utan. Med öppen spis, gasolkök och vedeldad panna så skulle vi klara oss bra ändå, jämfört med många andra.

Vädret till trots så var vi in till Täby Centrum. Ganska mycket bilar på E18 så vi tog gamla Norrtälje vägen. Oplogad men om man tar det lugnt och sansat då fungerar det. Gäller för övrigt hela vintern. Har man bråttom, så har man helt enkelt startat för sent. Finns inga som helst ursäkter att köra fort. Några hade förstås mer bråttom än mig, även om det gick i lagliga 70 km/h som mest. Oftast blev det runt 60 km/h. Vad har man bråttom till? Att hamna i diket eller ännu värre i någon mötande bils, kanske till och med lastbils front?

Det var länge sedan vi var på Täby Centrum. Rätt kul att vandra runt ändå. Glo på lite av varje. Ta en fika.bose Inte så mycket folk som jag hade trott. Det var ju ändå lönehelg. Kanske var det vädret som gjorde att folk inte vågade sig ut. Sneglat en stund på en riktigt bra Bluetooth högtalare och då finns det ju bara en. En sådan fick följa med hem idag. Kommer att få följa med på semesterturnéerna. Ibland vill man faktiskt lyssna på lite musik och då ska det var  bra ljud också. Att en sådan liten högtalare kan få ett sådant fylligt ljud är lite underligt. Den väger mer än man tror när man ser den. Ljuvlig musik strömmar redan ur den 😉

Kom på en sak efter att jag publicerat. Jag ville lära mig spela piano när jag gick i skolan, men det fungerade inte då jag bodde utanför Rimbo och tiderna var efter skolan slut och ingen kund hämta mig. Världen kanske miste en underbar pianospelare, men det får världen klara av. Det jag tänkte på var att nere på Täby Centrum stod det ett piano. Det skulle vara så kul om man var riktigt duktig och gå dit och börja plinka blinka lilla stjärna, med några fel toner och börja om för att sedan blomstra ut i världen pianostycke.

Ja det var denna helg det. Tagit ledigt imorgon för att följa med en dotter till sjukhus. Vad gör man inte som pappa?

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: