Själv är bästa dräng..

18 12 2016

Hoj Hoj,

Ännu en gång bevisat att själv är bästa dräng. Besiktningsperiodens sista dag närmade sig med stormsteg. Innan sista december ska bilen besiktigas. Alltid ett ok på ens axlar. Många jämställer att besikta bilen är som att gå till doktorn. Man vet liksom inte vad som kommer att hända. Det kan i princip vara vad som helst. Har man sen en bil som rullat runt 25000 mil så vet man aldrig vad det kan vara som behöver åtgärdas. Spindelleder, hjulupphängningar och ojämn bromsverkan är väl bara några av dom överraskningar man kan råka ut för.

Nu hade jag ett mer konkret fel som behövde åtgärdas innan ens besiktning var att tänka på. Lampan för krockkudden lyste konstant. Med en sådan indikering behöver man inte ens åka dit. Dödsdömt redan från början. Ska man säga något positivt om dagens bilar så är det väl obd2 läsare, som läser av felkoder. Sen ska felkoderna tolkas också och ibland är det svårt. Nu fick jag en ganska noggrann indikering på att det var fel i passagerarstolen. Att ens försöka göra någon felsökning med stolen i bilen var uteslutet. ”Bara” att skruva ur och ta ner i garaget. Gick ändå ganska lätt måste jag säga.

Nu var det ett klurande hur man kunde kränga av klädseln på ryggstödet. Finurlig lösning att koppla_20161218_211046 samma tyget / halvlädret på framsidan med baksidan. Sen var det bara att klura ut hur det skulle kunna krängas upp över ryggstödet så att jag kom åt utlösaren för krockkudden utan att spräcka tyget / halvlädret. Efter lite stånkande och stönande så lyckades jag lirka upp så att jag kom åt kontakten till utlösaren.

Då märkte jag med en gång att den satt löst. Den hade liksom glidit ur kontakten, men satt fortfarande där. Vilken lättnad. Bara att dra ut låset som tvingar ut klorna att fästa i kontakten och trycka in den och i med låste igen. Klart.

Återställandet av stolen gick lättare och fortare än jag trodde. Ut med stolen till bilen igen och montera fast den. Nollställa koderna och testa. Jippi. Operationen lyckades och ingen lampa tändes. Säkert några tusenlappar sparade igen, mot om man var tvungen att lämna in till verkstad. Utan odb2 verktyget så hade man stått sig slätt. Vart ska man då börja leta? Besiktningstid beställd. Bara hoppas den går igenom även detta är. Chanserna har i alla fall ökat nu.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: