Filmtajm in Rimbo

14 01 2017

Hoj Hoj,

Idag var jag ute och filmade lite från olika ställen i Rimbo. Så nöjd med TomTom Bandit kameran. Väldigt fin kvalité på filmen. Bra batteritid jämfört med GoPro trots att jag hade extra batteri till den. Nu med extern mick också så blir det extra bra. Försöker med dessa små filmer dokumentera lite om orten samtidigt som jag tar fram saker som jag minns sedan jag var liten. Tror det är rätt viktigt att dokumentera i vilken form som helst bara att det görs. Foto eller film. Det man glömmer vid foto är oftast att datera bilderna. Tiden rullar på och sedan vet man inte vilket år det var som kortet togs.

På film kan man ju lägga in text med datum. Kom på mig själv idag att jag inte gjort det. Det får bli skärpning hädanefter. Ett projekt jag har är att skanna in alla dom tusentals kort som min pappa tog. Han var en flitig fotograf och medlem i Rimbo Fotoklubb. Han dokumenterade många ställen i Rimbo och bland hans foton finns det säkert många eftertraktade kort från en svunnen tid. Säkerligen många relaterade till järnvägen då Rimbo var en ganska stor järnvägsknut med tågtrafik till Stockholm, Norrtälje, Uppsala och Hallstavik. Saknar faktiskt att gunga fram i motorvagnen. Vi hade ju fribiljetter, så när man var runt 10 år tog jag tåget in till Uppsala Central, köpte en vaniljpuck och åkte hem igen. En härlig tid. Rätt bekymmersfri.

Tåget gick ju utanför husknuten vid Ekebyholms Hållplats. Bara att vrida på skivan så stannade tåget och man klev på. Åkte även med pappa på TP loket. Ett stort grönt lok som såg lite lustigt ut på rälsen med den smala spårvidden. En gång var jag på väg att bli lokförare. Utbildningen skedde förstås på annan ort och livssituationen var då inte lämplig för det. Jag brukar på lunchen gå till centralen och bara lyssna på ljudet av et RC lok som startar. Så härligt ljud. Undrar hur livet varit idag om jag fullföljt mina drömmar då och blivit lokförare. Känner på något konstigt sätt att jag egentligen hör hemma som lokförare.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: