Ljusare tider….

21 01 2017

Hoj Hoj,

Man måste se. Ser man inte kan det gå illa. Därför har hojen fått ytterligare lyse i form av en ljusramp.dscn1617 En förhållandevis billig försäkring. Den nya skickar 2350 Lumen framåt. En 12 v halogenlampa på 50 watt ger 540 lumen. Den här rampen är på 18 w. Lite skillnad kan man säga. Installerade en spot ramp med lång räckvidd. Tycker BMW original har en tillräckligt bred ljusbild och den högra av lilla LED lampan har jag riktad lite utåt högerkanten. Det är därifrån villebråden dyker upp snabbast.

Möjligen kan jag rikta den vänstra lilla LED lampan nu också lite åt vänster. Tror det blir riktigt bra efter dom tester ifrån garaget som jag ännu bara gjort. Behöver väl riktas in för att få ut det optimala ljuset. Blir det bara lite mildare efter mörkrets inbrott så ska det testas.dscn1618_1

7 lampor framåt nu. Nu har jag svårt att få dit fler, men jag är övertygad om att detta räcker. Redan med dom två mindre så bländade lastbilar av före mig. Dessa är på 10 w styck men lyser motsvarande 100 watts halogen styck.

Många funderar på mina extra ljus. Det är ju såhär att jag kör ganska, för att inte säga, väldigt mycket kvällstid. Jag kommer hem från gruvan runt 18:30 och kör man inte hoj bara vid midsommartid så är det ganska mörkt tidigt på våren eller i slutet av vintern ska jag väl säga. Lika dant på hösten eller början på vintern. Kör man sedan runt 30 mil på kvällen så hinner klockan bli både 22:00_20170120_203946 och till och med 23:00 innan man glider in i garaget igen. Då lovar jag att det behövs ljus så man ser allt som rör sig kring vägen. Med bara den LED lampan som är riktad åt höger har jag sett många djur som bara väntat att kliva upp på vägen. Jag tror att det starka ljuset gör att dom stannar upp. Framför allt har jag möjlighet att se dom i tid och kan agera.

Liksom vi människor så finns det förstås sådana som inte har begrepp om någonting och ändå ger sig ut på vägbana, så bara för att man har bra lyse ska man ju förstås inte bara gasa på. Gör säkert jävligt ont att köra skallen in i en älgmage. Det kan räcka med en lågt flygande anka i 90 km/h, så blir man nog rätt groggy. Bara smällen av en humla känns liksom.

Nu går vi alla mot ljusare tider och för mig ännu ljusare.

Ha de


Åtgärder

Information

4 responses

21 01 2017
joebona

Jag har testat en skata i 120 km/h med huvudet och jag kan säga att det kändes som någon drog till med en slägga.

21 01 2017
Runar

Ja det kan jag mycket väl tänka mig. Jag har hunnit ducka för en skata, men det var fasen precis. Man känner ju bara om man mosar en humla.

21 01 2017
Stefan

Det vet vi allihop att man ska se upp för lågt flygande ankor…

22 01 2017
Runar

Ja dom är inte att leka med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: