Transportsträckan

4 02 2017

Hoj Hoj,

Är det någon mer än jag som tycker att transportsträckan till riktiga hoj säsongen börjar bli för lång? Alldeles för lång. Det sägs nu att Rysskylan skall komma, men enligt SMHI så ska det vara runt -4 grader. Ett erkänt faktum är ju att SMHI lyckas sådär med sina prognoser. För säkerhets skull tittade jag även på Norska YR och dom hade samma väder. Kan det vara så att SMHI sneglat lite på grannarna?

För min del så klarar jag mig utan både rysskyla och lappmögel. Vill ut på en sväng. Nu är det snöslask igen på vägen. Den snö som finns kvar smälter sakta. Inte bra med minusgrader på nätterna. Plusgrader dygnet runt, som det blir när våren nalkas, får den snö som är kvar att ge sig.

Dags för hojbesiktning i år. Passar väl in någon drop-in besiktning. Det brukar ju vara en del på våren. Kanske finns någon i Gävle typ. Då kan man passa på att ta sig till Lingvalls Motor och testa en Explorer XRT. Det var där som jag köpte Varaderon. Upp med tåg och full hojmundering med och hem med hoj. En mycket trevlig resa. Minns att jag efter åtskilliga mil märkte att jag hade visiret uppe. Vindstilla och fint bakom rutan.

Är väl snart dags för service igen på BMW´n. Blir väl som vanligt 2 även i år. Gillar inte den korta (1000 mil) intervallen. Många klarar sig nog med en per år, men utnyttjar man hojen till fullo så blir det 2,  snudd på 3 stycken. Det är nog under 200 mil tills nästa service om jag inte misstar mig. 2800 mil körde jag ju förra året och då läste jag av någon gång i Oktober.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: