Äntligen en tur.

11 03 2017

Hoj Hoj,

Idag var det äntligen gynnsamt för en tur med hojen. 6 grader varmt. Bara att plocka iordning och ställa in alla prylar som ska med. Telefonen och TomTom kameran ska synkas ihop så jag får bild i telefonen från kameran. Måste säga att det blivit så mycket lättare nu med TomTom Bandit kameran än med GoPro kameran. Ett fäste som gör att jag vet redan från början att bilden blir bra. Inte instrument och tank som filmas. Bara att klicka dit så sitter den. Kopplas med WiFi till telefonen. Ett önskemål hade varit att också kunna koppla den med blåtand för ljudets skull. Slippa extern mikrofonen med sladd som är lite irriterande, men det fungerar.

Tog GS sommarhandskarna vilket visade sig vara kanske lite för optimistiskt. Dom är ordentligt ventilerade, så det blåste lite svalt om händerna, men det fick gå. Riktigt sköna på sommaren måste jag säga.Det fick bli steg 2 på handtagsvärmarna ett tag. Fortsatte sedan med steg 1. Då blev det skönt igen. Så bortskämd med handtagsvärmarna. Monterade det på Varaderon. Fryser man om händer och fötter är det svårt att hålla resten varm. Man fryser då lättare om hela kroppen.

Jag tog en sväng in till Norrtälje och till Clas. Investerade i några verktyg igen. Insåg att det lilla verktyget för insex nycklar var upplöst i molekyler. Köpte en sats med lite längre nycklar av insex modell. Så småningom blir det insex med T-handtag också. Konstigt nog så behöver man olika typer av samma modell så att säga. Rätt verktyg till ändamålet lönar sig i längden. Gör arbetet så mycket lättare och så mycket roligare också med rätta kvalitetsverktyg.

Det är lite prylar som ska laddas när man ska ge sig iväg på en tur. Bandit kameran är oftast laddad då jag har den som en kamera i bilen också. Hjälmarna laddas med jämna mellanrum under säsongen. Det blev lite dåligt idag då min hjälm började klaga efter typ 100 meter. Håller batteriet väldigt länge när det är fulladdat. Nu blir dom i alla fall klara tills i morgon. Telefonen kopplas till 12 v på hojen så den inte lägger av.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: