Vilken underbar helg…..

27 03 2017

Hoj Hoj,

Ja som rubriken säger så blev det en underbar helg. Gav mersmak på vad våren, sommaren och hösten har att erbjuda.

I Lördags åkte jag solohoj. Ibland är det skönt också. Helst ska ju spättan vara med, men hon var på sitt håll så jag var både solohoj och solo.. Man svänger lite hit och dit bara. Jag började i Uppsala hos Lelles då jag skulle köpa en ny jacka. Den gamla kändes trång av någon underlig anledning. Den gick inte ner över rumpan heller så det kunde dra lite om  ryggen och det är inte bra. Den nya är konstigt nog samma storlek men den sitter mycket bättre och täcker ryggslutet så det inte drar. Den har större ventilationer än den gamla vilket är härligt en varm sommardag. Efter Lelles fortsatte jag upp till Gävle. Brukar bli några svängar dit, men måste hitta en annan väg upp. Börjar bli för vanlig väg nu. Tempen var runt 7 grader, men ingen sol så det var lite friskt ändå.

Tog nya jackan direkt och testade från Lelles. Ingen fara med drag i ryggen och varm och skön. Stannade till vid Älvkarleby och tog det traditionella kortet. En mycket fin plats. Vattnet var så blått och såg nästan skönt ut. Misstänker att det inte var så värst många grader varmt. Fortsatte upp förbi Skutskär som inte går att ta miste på. Lukten letade sig in i hjälmen, men var inte sådär frånstötande som jag var van vid att den brukar vara. Ändå  såg det ut som vinden låg på åt mitt håll. Säger det något mer om mitt luktsinne än något annat?

I Gävle tog jag en fika på Konditori Lido. Det händer att vi åker dit en söndag för att äta brunch. Nu var det ingen sådan utan jag tog sikte på en bikermacka (räkmacka) och kaffe. Man har ju ätit några genom åren och vet hur dom skall vara och denna var väl inte så speciell. Det ända speciella var priset som jag tyckte var i blodigaste laget. Varför frågar jag aldrig innan? Jag har ju trampat på några minor förr vill jag minnas. Fast helst vill jag ju glömma, förtränga dom helt. Fyllde i alla fall på lite finsoppa när jag var där.

Från Gävle så tar jag gamla vägen mot Sandviken. Jag inbillar mig att det är gamla vägen. Den är i alla fall mindre. Passerar filialen som Rånäs Bilfjäder har där. Denna gång stannade jag bar till vid Monroes som ligger vid utfarten från Sandviken på väg 272. Ett coolt ställe. Där sitter Charlie Chaplin, Elvis, Norma Jean Baker (Marilyn Monroe). Cool inredning.

Älskar 272:an. Inte så jättekrokig, men fina böljande svängar och en fantastisk skog runtom. Bra asfalt så man sitter bara och njuter. Passerar avtagsvägen till Horndal. Svider till lite i semestertarmen när jag ser skylten. Näst speciella skylt blir Tärnsjö. Också en sådan semesterkänsla infinner sig. Ska jag svänga höger eller????? Rullar på mot Österfärnebo – Gysinge – Östervåla. Transport sträcka hem.

Söndagens tur med Hojgänget. Jag mötte upp dom vid Eldtomta. En transport sträcka på tråkvägen (E18 och E4) dit. Den första jag såg som skällde mig välkommen var Lexxus. Där inne satt gänget sedan. Vi blev 9 hojar och 10 personer som körde vidare mot Nynäshamn. Mats tog täten och jag låg bland dom sista och filmade. Det var fina vägar ner till Nynäshamn. Där var det dags för fika igen då det säkert var 45 minuter sedan sist. Jag nöjde mig med en Fanta. Var mest bara törstig. Jag hade fått en så fin Hotell frukost tillredd av en dotter på morgonen så jag var mätt.

Efter fikat åkte vi ut till Lövhagen. Mycket vacker natur på vägen ut med Östersjön till vänster. Dit kommer jag att åka fler gånger med fika korg och då ska spättan med. Risken är väl att vi druckit upp kaffet innan vi kommer dit. Jag tog ett gruppfoto eller rättare sagt 3 fast bara på ett kom jag med. Vi funderade lite över hemvägen och valet gick förstås på 73:an. Ulf och jag skulle ta vägen över Vaxholm hem för att slippa Essingeleden som är hur bökig som helst en söndag em. Ulf fick ligga före så tog jag rygg på honom. Det gick fint. Inga köer. tajmade färjorna tätt bra också. Vid  Vaxholm bröt Ulf och jag upp. Ulf åkte in till centrum. Troligen för att magen visade honom dit då han blivit hungrig. Jag rullade på för att komma hem till att grilla. Grillen var  redan igång och ugnen varm så jag behövde inte göra så mycket annat än äta.

Det blev 67 mil till på mätaren denna helg. Service intervallen närmar sig med stormsteg 😦

Tack alla medverkande:
Björn, Piotr, Daniel, Mats, Eeva, Marie-Louise och Ulf
och Stefan som bröt vid Nynäshamn med omtanke om Lexxus.
för denna fina tur.

Här ligger filmen

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: