Bruksvallarna 2017-03-31 — 04-04-01

3 04 2017

Hoj Hoj,

Ted tyckte det var dags för ”gubben” att testa lite snöskoter. Han ordnade stuga och hyra av skoter.  Vi åkte upp till Bruksvallarna på Torsdagen. Lite fix behövdes på en av skotrarna innan vi kunde åka, så då passade det bra att göra det på Torsdagen. Fredag morgon var Ted ut rätt tidigt och fortsatte med mekande. Jag stod för det äkta kaffet då jag hade kaffepannan med förstås. Efter frukost så svidade vi om för att ge oss ut. Först upp till macken och tanka fullt. Det var bara någon liter som gick i denna gång. Koll av oljan på tvåtaktaren.

Sen bar vi iväg ut på lederna. Jag måste säga att det var väldigt ovant att inte behöva växla och att gasa med tummen. Flera gånger försökte jag lägga i ettan och vrida på gashandtaget. Jag är mycket glad att jag inte fick för mig att koppla ur då handbromsen sitter där. Jag körde SkiDo´n halva första dagen. Jag kom inte riktigt överens med den då jag inte kunde stå för att styret satt så långt ner. Bara att sitta genom stallperna vilket inte var så behagligt. Mycket ovant var det i början innan man fick in lite känsla för det här med att gasa med tummen.

Ut över fjällen på lederna och vilka vyer. Jag har sett landskapet från landsvägen och under sommaren då vi har passerat där några gånger. Nu såg jag det i vinterskrud och det var inte fy skam det heller. Jag måste erkänna att med rätt utrustning (fordon) så var det riktigt mysigt att fara fram på lappmöglet. Efter halva dagen bytte Micke och jag skoter och jag körde då Yamaha Viper. En fyrtaktare. Den kunde jag stå och köra utan att bryta ryggen. Nu blev det en helt annan sak. Nu kändes det som man hade mer kontroll över grejorna. Otroligt vilket grepp mattan får i snön. Skotern skjuter iväg som en kanonkula. Testade Ted´s också och där var det nog mer som en raket. Jäklar vilket drag.

Vi var till Helags fjällstation och kollade. Bilden till höger är Helags fjället. Som ni ser så var det ganska fattigt med snö på vägen dit. Blåst och smällt bort. Vi fick sicksacka för att hitta lite åkbar snö, men det gick. Efter lördagens kanonväder så finns nog inte ens den snö vi hittade kvar. Ramundberget erbjöd däremot på mer snö. Där var det så att kryssen på skoterledsmarkeringen nätt och jämt var ovanför snön på sina håll. Man har ju sett dom på sommaren och dom är inte speciellt korta.

Jag tyckte vi klarade oss rätt bra Micke och jag som var rookies på detta med skoterkörning.

En as-grym helg hade vi.
Tack Ted, Micke och Mange för helgen.

 

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: