Premiär till gruvan

21 04 2017

Hoj Hoj,

Idag blev det premiär till gruvan. Kalasväder på morgonen med 6 grader varmt. När jag tittade ut första gången så jag ett väldigt mörkt moln, men såg sedan att det inte skulle komma hit. Var inte hundra inställd på att ta hojen så det blev lite snabba förberedelser.

På väg 07:15 från Rimbo. Rullade på i lagom takt. Ingen brådska. Njöt av turen. Det var ju att tag sedan nu jag tagit ett Adventure. Lite trafik och inga köer där det vanligen brukar vara det vid denna tid. Trodde det skulle vara bökigt då jag startade lite senare mot vad jag brukar göra med hojen. Närmare Stora Människobyn så hade tempen stigit till närmare 10 grader. En sådan där dag man inte vill köra ner i garaget och ta på sig oket. Bara fortsätta köra.

Strax efter lunch började det mulna på. Visste att det skulle kunna komma några stänk på eftermiddagen men runt 17 skulle det bara vara mulet. Ännu en gång så stämde inte prognosen. Det var ingen sol då jag körde ut från garaget, men heller inga mörka moln. Dom hade jag framför mig såg jag. Vida Arninge avfarten började temperaturen att sjunka. 4 kilometer senare hade tempen sjunkit från 10 ner till 3 grader och det hade börjat hagla. Ingen höjdare. Kändes igenom jackan. Hagelskuren gick över och det blev regn fram till Brottby. Tempen stigit något till 5 grader.

Tempen blev oförändrad hela vägen hem. Hur som helst så var det skönt att ändå tagit hojen till gruvan. Helgen som kommer ser inte ut att bli så lysande men någon tur ska man väl ändå kunna klämma in. Inget paket ännu så inget att montera på hojen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: