Besiktning av hojen

9 05 2017

Hoj Hoj,

JA då har jag besiktat hojen för första gången. Det var två år sedan jag köpte den på Probike i Malmö. Närmare bestämt den 15 Maj 2015. Det var 17 grader varmt när jag började min 70 mila resa hem. Lite skillnad mot idag med snö och 2 grader varmt.

Jag gjorde ett event av det hela och bjöd in hojgänget att haka på upp till Avesta. Det blev Danne, Mats, Magnus och Leffa som hakade på. Spättan var med också. Vi rullade ut från Gottröra macken. Skrev fel i evenemanget. Det har varit en Statoil mack och jag tog för givet att det blev en Cirkle K, men se den blev en Ingo. Vi hade skapligt varmt. Runt 12 grader när vi började 16 mila resan upp till Avesta. Där var det drive-in besiktning för hojar. Det finns en i Upplands Väsby den 13 Maj också, men då ska jag på GPS Rally. Ska bli kul en annorlunda grej. Kanske greja en sådan runda. Rätt många har ju GPS och dom som inte har kan ju hänga med någon som har.

Vi körde bara stora vägar upp då jag ville komma fram innan dom stängde klockan 14. Vi kom fram runt 12:15 så vi hade god tid. Bara 5 hojar före min som skulle in och bekänna färg. Jag fick veta att många hängde på låset klockan 09:00 och vissa av dom fick vänta i 2 timmar innan dom kom in. Jag stod kanske i 20 minuter. Ingen hoj efter mig heller.

Sköna lirare på besiktningen. Snackade om semesterturer på hoj mellan den koll han gjorde. Nu var vi sista hojen så han kände ju ingen stress. Det var lite annorlunda. Sist har jag bara lämnat hojen typ som med en bil om man inte väljer att följa med och kolla. Här fick man själv vara lite aktiv och blinka och bromsa. Trycka ner hojen när den stod på centralstödet så han kunde spinna igång framhjulet.

Vi käkade innan vi styrde söderut på Dalahästen vägkrog. Många smaskiga saker fanns att välja på. Mina ögon fastnade på stuvad potatis och isterband. Så gott. Inget fancy pancy. Bara äkta god husmanskost. En rejäl portion fick jag på tallriken, med frågan om jag ville ha mer. Så ska det vara. Mätta och belåtna körde vi söderut igen.

Tempen hade sjunkit lite ju närmare Avesta vi kom. Inte kyligt, men några grader svalare här uppe. Jag hade satt BaseCamp att välja kurvigaste vägen hem. Nu är det såhär att jag tror att dom kurviga vägarna är dom med grus norröver. Jag hade valt bort grus så det blev ganska för att inte säga riktigt raka avsnitt ibland. Hur-som-helst så vart vägen mindre än den vi åkte upp på. Bara det är en fördel. Vi gasade på hela vägen ända fram till Uppsala. Strax innan Uppsala blev jag kolossalt kaffesugen. Jag letade upp närmaste cafe i GPS´n och la rutten dit.

Vi parkerade utanför dörren till fiket. Snygg samling som imponerade på några fikagäster redan på plats. Nu skulle dom stänga ganska snart så vi fick en kvart på oss att fika och ni vet hur det är när man träffas. Mycket snack och många garv blir det. En kvart känns som några minuter bara. Vi respekterade deras tider och blev klara i tid. Jag såg flera som just hade tagit första tuggan på det dom köpt. Jag är av den uppfattningen att dom som jobbar vill säkert komma hem i tid så man får respektera det.

Vi skildes efter detta och rullade på hem på lite olika vägar. Jag tog gamla Norrtälje vägen som jag alltid tar till och från Uppsala. Övriga tog E4:an för att komma hem snabbare då dom hade längre att köra.

På måndag den 15:e åker Monica och jag upp igen till Avesta. Denna gång för att serva hojen. Får man betala felsökning två gånger för ett och samma fel hos en auktoriserad verkstad, så får den vara för min del. Den ligger mycket närmare, men jag väljer den bara inte. Nä tacka vet jag Lundgrens Motor i Avesta. Den har jag fått förtroende för. Dom får gärna pyssla om min hoj. Jag får en fullständig genomgång vad som gjorts under servicen. Bara en sådan sak.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: