Service igen då…

15 05 2017

Hoj Hoj,

Idag var vi upp till Avesta och servade hojen. 5000 mila service. Lyckades pricka in den kallaste dagen denna vecka. 4 grader varmt och mulet. Service tid klockan 14:00 men vi åkte upp så att vi var där innan klockan 13:00 då dom går på lunch. Innan var vi och åt god mat på Dalahästen vägkrog. Rödspätta med kall räksås och kokt potatis. Inte fy skam. Ett bra ställe som serverar vanlig husmanskost. Inget fancy pancy skit. 5 minuters resväg ner till Lundgrens Motor. Lämnade in hojen och hängde av oss hojkläderna i deras låsbara skåp.

Sen gjorde vi Avesta. Ursäkta, men så tråkig stad. Många affärer hade slagit igen. Såg riktigt öde ut. In på gallerian och vandrade runt bara för att få tiden att gå. Servicen skulle ta c:a 1 timma 30 minuter, men med tanke på att dom först hade lunch mellan 13 och 14 så blev väntan ganska lång. Alla skojiga butiker verka finnas i Borlänge som ligger 5 mil bort. Tänk er att åka 10 mil för att botanisera lite på Clas. Är det väder och man kan åka hoj är det väl ok, men ändå.

Några tusen fattigare kunde vi återvända hem igen. Servicen gick bra, men ett felmeddelande från ABS givaren bak hittades. Jag har märkt det för att  ibland får jag boota om typ för att få ABS indikeringen att slockna. Lämnar inte in den i Sollentuna där jag åkt på dubbla felsökningsavgifter för samma fel. Får höra med Lundgrens och ta det i samband med semestern. Dom lär ju se diagnosen från idag.

Hemvägen tog vi via kurvigaste vägen och den var kurvig. Hade inte tagit bort grusvägar, så det blev en hel del sådana. Regna hade vi större delen av hemresan så hojen blev riktigt skitig på grusvägarna. Kändes som vi körde i cirklar hela tiden, men när jag såg på rutten som jag lagt över till Garmin Connect så ser man att den faktiskt går lite närmare hemmet hela tiden. Till slut fick jag ställa in undvikande av grusvägar för att komma hem lite fortare. Många vägarbeten fans det.

Sitter vid köksbordet och skriver och ser att det är otroligt svart på himlen åt Stockholmshållet till. Vore det varmare så var det typiska åskmoln.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: