Pyssel söndag

21 05 2017

Hoj Hoj

Idag blev det en pysselsöndag. Jag hade bara tänkt tvätta bilen, men sedan fick hojen en dusch också. Behövdes efter gårdagens tur på blöta vägar. Otroligt vad skitig hojen blir bara av att köra på asfalt. Måste vara mycket löst skit på vägarna. När ändå högtryckstvätten var framme så passade vi på att städa av altanen. En sådan där finnes till högtryckstvätten med en roterande borste för altanen. På med altantvätt och gick över två vändor. Vattnet blev riktigt skitigt. Efter det kommer pricken över i:et. Grön eller Gul såpa. Körde runt med borsten igen. Luktar så otroligt rent och gott med såpa. Sitter nog i sedan barnsben då mamma knäskurade golven med jämna mellanrum med grönsåpa.

Fram med nya bordet och montera benen. Nya mattorna ut på golvet och se det blev riktigt bra. Nu ska det bara bli lite sallad (läs blommor) i salladslådorna så blir det riktigt trivsamt.

En hojtur måste vi ju hinna med också, så det blev en tur upp till Singö. Grisslehamn var stängt så vi fick ingen glass eller dricka. Vi fortsatte ut till Singö och där var kiosken öppen så Monica fick så där rolig glass ( kul-glass) och vi delade på en dricka. Tempen sjönk markant här ute. Vi hade 20 grader då vi åkte hemifrån, men här var den ända nere till 11 grader. Hade tänkt ta kameran med mig, men konstigt nog hittade jag inte mina handskar med touch funktion så jag kunde inte styra kameran. Ficka ta ett par andra handskar. Vet ännu inte vart dom kan vara. Märkligt. Kan ju inte vara på så många platser, men tydligen har jag lagt dom på ett ovanligt ställe. Kringelkorokar på väg hem. Vi åkte Brobyvägen som går mellan 283 (Söderbykarl) och 76 (Skebobruk) en fin asfalterad smal kringekrokog väg lite uppåt och neråt också. Rullade på i 60-65 km/h då en hoj drar förbi så jag håller på att skita på mig. Satan vad jag hoppade till. Kollar lite då och då i bakspegeln, men den här dök upp ur tomma intet.

Googlade lite nu på ABS sensor och för 800 kr får man tag på en ifrån England. Ska inte vara några större problem att byta själv.

21,5 grader nu så jag tar nog med mig en bra bok (Haynes service & repair manual) och en kopp äkta kaffe ut och sätter mig. Laptopen får nog följa med också så jag håller mig uppdaterad.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: