Minisemester i Paris

30 05 2017

Hoj Hoj,

Paris. Det var en härlig resa. Allt fungerade jättebra efter att man lagt sista handen på flygbiljetten. Mr Jet var lite luriga får man väl säga. Nu vet jag inte om det var dom eller Air France som knasade till det. Om man köper en flygbiljett så förväntas man väl att det ingår en stol till den. Ner hade vi stol, men inte hem så den fick jag gå in och efter boka och då fans det bara 6 stolar kvar. Tur jag upptäckte det efter att ha lusläst biljetten flera gånger.

Väl framme så fungerade allt perfekt. Så lätt att hitta och ta sig fram med Metro. Tydligt uppmärkt och fina kartor att leta sevärdheter tillsammans med närmsta station. Nu gick vi ju ändå en hel del för att se oss om. Första dagen gick vi 16 km och andra dagen 11 km. Det kändes i benen när man satt sig ner för att vila och dricka vatten i 32 graders värme. Jag har väl aldrig druckit så mycket vatten som under dessa 3 dagar.

Otroligt många svenskar hörde vi och pratade med en del av dom. En liten kul grej utspelade sig i väntan på hissen upp till rummet. Jag väntade på hissen och en kille i 12 års åldern kom. Vi började prata med varandra på engelska och det tog sådan tid för hissen att komma så vi gick upp.
— Should you go to top floor as I, frågade jag
— No i´ll stay on the 5:th floor, sa han
— Where are you from, frågade han
— I´m from Sweden, sa jag.
— So am I, svarade han och sen övergick vi till svenska.

Jag tror vi var runt på alla större sevärdheter som Paris kunde bjuda på. Vi kom ju ner så pass tidigt på fredagen att vi han med väldigt mycket redan då. På grund av km långa köer till Eiffeltornet och Triumf bågen så var vi aldrig upp i dom. Det var sanslöst mycket folk.

Vandrade på Fancy Pancy gatan Champs-Élysées. Vilken gatan. En typisk Fat Wallet Street. Alla Fancy Pancy butiker låg på rad längs gatan. I varje affär och inte bara här stod Securité och kollade ryggsäckar och väskor. Helt förståeligt efter dom senaste terror attackerna i Paris och världen över. Jag pratade med en av vakterna och detta fanns inte alls för 2 år sedan. Tråkig utveckling. Man visade sin väska och till slut behövde man bara göra en antydan att öppna den så var dom nöjda. Skönt att dom fanns ändå. Beväpnade poliser med automatvapen syntes lite här och var.

Det skulle vara kul att komma bort från alla Fancy Pancy butiker och Souvenir butiker och ta sig ut på landsbygden. Där är det säkert ett större problem att prata engelska. Ta in på ett litet pensionat någonstans och åka runt därikring. Rätt fordon ska det ju förstås vara också. Ja man vet ju aldrig. Jag sa ju en gång i tiden att en BMW kommer inte att stå i mitt garage, men hur blev det sen? Inte så mycket hojar i Paris, men däremot så vimlade det av skotrar. Många fina parkeringar för hojar och skotrar. Skyltar som visade att bilar forslas bort om dom står där.

Det blev ju Paris istället för Norge som det egentligen var planerat för, men vem kunde stå emot det erbjudandet vi fick av Andreas. Det passade också jättebra för oss att fira vår 30 åriga bröllopsdag på detta viset. Lösa planer på att åka till Norge under midsommar börjar ta form. Då blir det med hoj.

Tack ännu en gång Andreas för detta ❤ ❤

Ha de!

 


Åtgärder

Information

2 responses

31 05 2017
joebona

Härligt att läsa.

31 05 2017
Runar

Tackar 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: