Semester feeling

17 06 2017

Hoj Hoj,

Det blev en rejäl camping boost natten som var. Jag tyckte det var dags för Nellie att campa lite med morfar. Jag satte upp tältet på gården och in med luftmadrassen. Det behöver ju testas innan semestern om 35 dagar. Vore ju beight att upptäcka något fel då varselljusen är riktade norrut och det skall övernattas någonstans. Nellie var som klippt och skuren för att campa i tält. Jag läste två korta sagor sen var det bra sa hon och somnade. Sov till klockan 07:00 i morse då solen värmt tältet så det var bastuvärme i det.

Fasen vad bra man sover i tält. Körde en riktig test igår med gasolköket och kokkaffe i lilla kaffepannan. Mycket gott att sitta vid tältet och njuta av det. Längtar så till semestern. Tog en tur upp till Grisslehamn idag. Skulle njuta av deras gräddiga mjukglass, men den var inte så gräddig längre. Trist. Kanske blir bättre framåt sommaren. Man ska inte ge upp hoppet. Inte om mjukglass. Nu är faktiskt Vickningens godare.

Vi får väl göra några mer tester framöver för att se. Det kan ju vara så att glassatsen är bytt mot någon annan billigare variant vilket inte alls är otroligt. Dom får några chanser till och blir det inte bättre kliver Vickningen upp på 1:a plats. Lite nära, men allt beror ju bara på vilken väg man tar dit. Eller hur?

Tänk vad bilden till vänster inbjuder till semestertankar. Ska bli så skönt att glida ut från tomten med hojen fullpackad igen. Dags att börja köpa lite frystorkad mat också. Vissa maträtter var faktiskt riktigt goda. Däremot köpte jag köttsoppa och den var ett riktigt kräkmedel. Gillade den inte alls så någon sådan blir det inte. Tyvärr så finns det inte så sort utbud av rätter. Nu vet jag inte om butikerna inte tar hem. Det finns hyllmeter på hyllmeter med frystorkad, mat men bara av två eller 3 rätter.

Ja som alltid till semestern så står jag i valet och kvalet om att byta däck. Jag har konstaterat att står man där så byter man helt enkelt. Kollade närmare på däcken igår och då var valet lätt. Semester turen är på 512 mil och innan dess, det är ju 35 dagar dit, så har jag åkte en hel del redan. Jag får vara nöjd med milen ändå jag fått på dom. Mesta dels asfalt har mina Mitas E-07 gått. Helt otroliga på grus. Sneddade genom en sträng med lösgrus och inte en tillstymmelse till att spåra. Nu ska jag pröva några nya. Nu blir det Pirelli Scorpion Trial II. Ett betydligt ”snällare” mönster jämfört med Mitas däcken, men så är dessa 95/5 förhållande asfalt/grus. Jag tror nog det passar bättre.

Det ska bli kul att testa helt nya däck igen. Mitas hade jag inte haft förut utan mest använt Michelin. Lite kul att pröva nya däck också. Mitas däcken gav ett ganska högt däcksljud, men det förstår man ju med det mönstret. Dom här kommer nog att bli betydligt tystare och lie skönare gång på asfalt. Mitas vandrade vid farter runt 110 – 120 km/h. Sällan jag ligger där men ändå.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: