Det närmar sig

4 07 2017

Hoj Hoj,

Ja det närmar sig till årets längsta sammanhållande tur. Kommer att bli så underbart att rikta varselljusen mot norr utanför grindstolparna. Minst 512 mil att njuta på. Allt är klart. Testade campingutrustningen med Nellie en natt. Hon sov så skönt i tältet. En liten picknick innan vi kröp in i tältet med kokkaffe och grillade marshmallows.

Plocka fram regnkläderna och gå igenom dom så allt är sjyst med dom. Som tur var så la batteriet i min hjälm av för några dagar sedan, så det bytte jag hemma. Jag köpte förut ett extra batteri för jag visste att förr eller senare så lägger batteriet av i någon av hjälmarna. Min har ju fått mer laddcykler så det var väl väntat att det packade ihop först. Dags att skaffa ett extra igen alltså för Monicas lägger väl också snart av.

Jag ska kolla hur laddningen blir med allt inkopplat som behövs ibland. En inverter i tankväskan för att få 230 volt att ladda hjälmar och laptop. Övrigt går på 12v via USB. Invertern har även den ett USB uttag. Funderar på att ta med TomTom på denna resa. Filma lite under turen. Ja det blir mer och mer grejer som skall med, men vi lyckas riktigt bra på att packa. På slutet av respektive tur, norr och söder, så brukar tankväskan svälla lite på höjden. Vi hittar ju lite trevliga, ovanliga saker längs vägen som utgör ett minne framöver.

Bakdäcket kom idag så nu väntar jag ivrigt på verktyget att lägga på däcken med. Då det är gjort så är hojen klar för semesterturen. En inkörning av däcken måste ske innan och Jeanette skulle vilja ner till Söderköping och titta på en tygbutik där hon brukar köpa tyger ifrån. En tur ner och hem är väl en lagom inkörningssträcka. 44 mil ungefär ska väl räcka. En specialbeställning lagd hos Jeanette som är en tusen konstnär. Inget är omöjligt för henne. Hon klurar ut det mesta.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: