Jösses vad med tyger!!

10 07 2017

Hoj Hoj,

Jag ska inte ge mig på skrädderi verksamhet om ni nu funderar. Nä jag skjutsade Jeanette ner till Söderköping för att hon ville besöka Jofotex Tyger AB. Så vi tog bästa fordonet och åkte ner.

Det var inget strålande väder vid starten klockan 08:00 på söndagen. 14 grader och duggregn. Jag såg att det skulle vara bättre söderut. På med regnkläder. Nu fick vi pröva dom också innan semestern. Rullade ut från gården och upp till bästa macken för att fylla tanken med lite finsoppa. Inte så lätt att få tag på nuförtiden. Brukar välja en mack med finsoppa före dom andra. Det gick inte i så många liter, men alltid bra att ha full tank när man ger sig iväg.

GPS´n laddad med rutt. Tråkvägar ner till Saltå Kvarn. Tog av mot Tullgarns Slott. Nu började det spricka upp och solen visade sig mer och mer. Väg 525 mot Vagnhärad. En fin väg. Tänk vad landskapet skiljer sig bara på dessa mil hemifrån. Böljande kullar. Knallgula rapsfält. Nästan så man får ont i ögonen av den skarpa gula färgen. Vackert. Vi rullade på i lagom takt för att kunna hinna med och se. Det är en av tjusningarna med att välja rätt fordon. Man ser så mycket mer.

Rullade igenom Vagnhärad och ut på väg 219 mot Nyköping. Den här vägen är ett strå vassare än den innan. Monica och jag stannade till en gång förut vid Sibbofjärden och tog en kopp äkta kaffe. Nu rullade Jeanette och jag förbi. Passerade Ånga och via Sjösa in i Nyköping. Ut en kort bit på 53:an mot Oxelösund. Tyvärr Leffa och Anneli så hade jag inte tiden till att stanna till och surra. Det får bli en annan gång. Tog av på väg 511 mot Nävekvarn. Såg flera intressanta vägar nu när jag tittar på kartan. Väg 513 förbi Buskhyttan och vidare mot Nävekvarn till exempel. Såg kurvig och fin ut närmare Nävekvarn.

En bit efter Nävekvarn gick vägen över till väg 911. Vi körde ner till Kvarseboklint och körde en mycket smal liten väg mot färjeläget vid Kvarsebo. 3 hojar gled av färjan och vi och en till körde på. En trygg färd över inloppet till Bråviken. Vi körde över Vikbolandet mot Kuddby. Nu körde vi förbi otroligt fina linfält som stod i full blom. Denna vackra blå färg som linblommorna har och i dom mängder man ser på fälten är så vackert. En tanke slog mig att kunna så som Svenska flaggan med raps och lin. Skulle var riktigt vackert ur fågelperspektiv. Inflygningen till en flygplats skulle prydas av denna syn.

Ut på E22:an vid Klevbrinken och sista lilla biten kvar. Det hade precis varit broöppning så köerna var kilometerlånga. En snäll bilist släppte in oss på E22:an. Bara några röd lysen innan vi var framme på Ringvägen 44. Ja nog fanns det tyger allt. Från golv till högt upp i tak. Att det fanns så många olika material hade jag ingen aning om. Allt från tjocka tyger till det tunnaste flor. Han som ägde detta hade en gång börjat i en liten taxikur med lite tyger och därifrån expanderat till detta tygens mecka.

Svärmor var nere och hälsade på sin bror och syster i Gryt. Dom tyckte vi skulle komma över en stund så efter Jofotex och Dollar Store så knappade jag in adressen till Affe och Elisabeth. 5,5 mil sydost blev det. E22 söderut och sedan 212:an mot Gryt. Fasen vad E22:an är tråkig. Tur att det rullar på rätt bra i alla fall. Funderade ett tag på att från Gryt åka mot Kila Gård och till Paul och Kerstin. 7,7 mil ytterligare, men det skulle bli långt hem så.. Vi kommer senare i sommar som vanligt ner till Er.

Efter fika och snack så var det dags att rikta varselljusen hemåt. Vi hade ju 5,5 mil etra nu hem än planerat. 55:an var redan vald för hemvägen. Undviker Essinge leden och Tokholm en söndag eftermiddag. Vi rullade på ut mot E22:an igen mot Söderköping. Den kan jag säga är inte kul heller en söndag eftermiddag. Jag har hittat den optimala lösningen där. Jag kör av redan vid Näktergalsstigen och kör sedan småvägarna genom Söderköping och kommer ut mitt emot Östra Rydsvägen. Då har jag bara det rödljuset och ett till sedan är jag bortom Söderköping. Går fasen så mycket fortare än att masa sig fram på E22:an.

Full speed till Norrköping och därifrån ut på 55:an och hem. På hemvägen låg hotfulla moln i kanten hela tiden med vi hade sol där vi var. I Strängnäs hade det regnet ordentligt innan vi kom dit. Stora vattensamlingar  på vägen. Vi klarade oss utan en droppe till.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: