Då var vi på rull

25 07 2017

Hoj hoj,

2017-07-22

Då var semesterturen påbörjad. När vi började göra oss i ordning för att åka så upphörde regnet. Transportsträcka ner till Järna. Sen började dom lite kringelkrokiga vägarna komma. Det skulle bli ett extra stopp i Linköping för att gå på flygvapenmuseet. 

Glyttinge camping blev målet för dagen. Vi var där förra året under flyguppvisningen. Vi hade kanonväder hela resan ner. Vi reste tältet och gjorde allt i ordning. Åkte in till Linköping för att leta efter ett ställe att kunna skicka hem ett par extra byxor som kommit med.  Inget öppet så vi åkte ut till campingen och testade en frystorkad rätt. Indian Chicken Stew från Blå Band. En mycket god rätt som vi kommer att köpa igen.

2017-07-23

Vaknade såklart mycket tidigt men lyckades somna om. Klockan 09:00 vaknade jag igen. Ut och koka lite kaffe. Ett måste för att komma igång. Packade allt och tog oss ut till flygvapenmuseet på Malmslätt. Hjälmar och tankväska frågade vi receptionen om vi kunde få lämna in och dom tog hand om dom.

Fantastiskt att se flygplanen på nära håll. Det nogvändå fastnade mest var historien om DC3:an som försvann i Östersjön 1952. Ett ryskt flygplan sköt ner det med 8 mans besättning. 4 återfanns avlidna, men 4 hittades inte. Att se vraket av det och dom personliga tillhörigheterna gjorde ett starkt intryck. 

Efter museet åkte vi ut till Paul och Kerstin. Där blev vi bjudna på en riktigt god köttbit och friterade potatisklyftor. Det var mycket gott. Äkta kaffe och en mycket god tårta som Kerstin bakat.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: