Turen går vidare

29 07 2017

2017-07-28

Hoj Hoj,

Vi vaknade i ett soligt Ugglarp. Tidigt som vanligt. Svedinos museet öppnade inte föränn klockan 10:00 så vi körde vidare mot Ullared. Anledningen dit var inte GeKås utan vi skulle träffa Ted och Viktoria där. 

Väl där kom jag att tänka på att jag behövde elektronik spray för att göra ren laddkabeln till iFånen jag har sitter på hojen. Mot allt bättre vetande så knallade jag och Monica in också. Vilket ställe. Rent hysteriskt. Folk över allt som rev och slet i klädtrasor, diskborstar, gosedjur ja you name it.  Sjukt. 

Greppade elektronik sprayen och tog oss mot utgången. På väg ut ramlade lite annat kolijoks ner i kundvagnen. Såg kassornas nummerskyltar i fjärran. Folk strömmade emot oss. Vi parerade med vagnen som att köra mot trafiken på Essingeleden i rusningstrafik. Vi klarade oss utan kollisioner och kom fram till kassan. En befrielse att få betala och ta sig ut. Luft. Ge mig luft.

Vi rullade vidare efter en träff utanför med Ted och Viktoria. Nu var Grimeton radiostation i siktet. Vi såg masterna förra året då vi avbröt vår tur på grund av blåst. Imponerande med dom 6 st 127 meter höga masterna med en bom på 40 meter. Som stora T stod dom där. Skickade en gång i tiden långvågssignaler som ringar på vattnet ut i världen. Främst till New York som ligger 579 mil bort. Fick lite uppfattning om vår 512 mila semestertur. Grimeton radiostation tillhör nu ett av världsarven.

Vi fortsatte mot nästa resmål. Aeromuseet utanför Göteborg. GPS’n ledde oss igenom Göteborg. Fan va grötigt det var där. Byggen pågick lite här och där och navigatorn hade lite svårt ibland för att inte tala om oss. Till slut så kom vi i alla fall igenom Grötebotg. Ja jag skrev inte fel. Hädanefter är det Gröteborg för mig.

 Vi kom ut till museet då det var stängt för dagen förstås. Bara leta efter närmaste camping i navigatorn. Vi tar museet i morgon. Tänk va smidigt det är nu att hitta platser. Närmaste var 8 km bort så vi körde dit. Mycket hotfulla moln syntes igen, men på nåt sätt så försvann dom bara. 

Lilleby camping blev destinationen. Checkade in och fick en tältplats. Rätt ensamma på tältplatsen. Vi åkte iväg för att köpa frukost och när vi kom tillbaka hade vi fått grannar. Ett holländskt par och två norska familjer. Barnen skulle sova i tält och föräldrarna i husvagn. Där upphörde en lugn natt. Tält är lyhörda och barn som ska sova i tält kan liksom inte hålla käften. Vi så åt dom att vara tysta flera gånger. Sista gången var klockan runt 00:30.

Nu är det tyst i tältet. Klockan är nu 07:02. Nu går jag ut och kokar kaffe och sätter igång med frukosten. Känn på den 😀

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: