Östersund – Hemavan

3 08 2017

2017-08-03

Hoj Hoj,

Idag blev det en längre tur än vanligt. 44 mil från Östersund till Hemavan. Vi kom iväg rätt tidigt från Östersund. Det var bara att rulla på så vi kom fram i skaplig tid. Körde med säkra kort idag. Inga småvägar över myrar. Det som skulle besökas idag var MC Museet i Dikanäs. Läste om det i boken Upptäck Nya Sverige. La in en waypoint för dagens tur i BaseCamp programmet i vintras.

Nu började man känna igen orterna igen. Marsfjället, Klimpfjäll och Stekenjokk förstås. Blev dock ingen tur på vildmarksvägen i år. Vi rullade på mot Dikanäs. En och annan kort regnskur kom över oss, men på det stora hela tror jag vi klarade oss bra. Dom riktigt mörka molnen låg runt oss hela tiden.

Framme vid MC Museet så tog vi och åt lite mat. Det fanns även övernattningsrum om man behövde det. En rysligt god Rödinglåda som vi tog så mycket vi ville ha av. Till det tog jag lingondricka. En tillbringare med dricka fick jag. Smakade förträffligt gott. Kaffe och kaka på maten ingick förstås. Efter mat och kaffe tog gjorde vi ett besök på museet. Vi blev guidade av ägaren till det som också var man åt kvinnan som lagade den goda maten. Han hade många järn i elden minst sagt. Han byggde friggebodar, sålde ved till Norge, drev museet och mer som jag inte kommer ihåg.

Vilken samling av gamla motorer och motorcyklar. Många som jag kände igen förstås men och många jag inte ens hört talas om. I samlingen hade han den första Honda som importerades till Sverige. En Black Bomber. En Honda 125 K5, fast blå, fanns förstås även i samlingen. Många av hojarna hade han kommit över för bara ett par hundra. Idag är dom värda skyhöga belopp. Han sålde en jänkare för 65000 en gång i tiden och idag var den bilen värd 300 000. Han ångrade sig nog om den affären.

I morgon förtsätter turen in i Norge. Förhoppningsvis ett besök till Svart Isen i Mo I Rana.

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: