En bit till

6 08 2017

 

2017-08-06

Då vi lämnade Vandrarhemmet i Piteå var det helt mulet och regnet hängde i luften. Vandrarhemmet i Piteå rekommenderas. Rent och snyggt och en trevlig värd. Bara en bit utanför Piteå så började det duggregna. Temperaturen låg på 11 grader större delen av turen ner till Vännäs. Tog förut bort det extra vindskyddet då det var svårt att se igenom det med regndropparna på det. Gjorde det då det var mycket renar på vägen.

Åtskilliga vägarbeten har vi kämpat oss igenom. Grovt singel i ett tjockt lager. Inte kul att köra i och rädd för att köra på någon vass sten. Man hör hur det smäller i däcken ibland och det svider i en. Slog om för att hålla koll på däcktrycket för att se om det minskade. Någon kilometer fungerar, men är inte rätt. Däremot om det blir någon mil är det inte bra. Jättejobbigt att köra. Man får parera hela tiden. Tungt lastad hoj och att tyngdpunkten är hög känns. Sen möter man förstås idioter som trots grovt singel kör som idioter, så stenarna yr om däcken.

Det har inte fungerat något bra med att tälta i dom norra delarna. Sveg var sista tältnatten och det ser inte ut att bli någon mer med temperaturer på 11-14 grader på dagarna och ner mot 6 grader på nätterna. Enligt befolkningen här uppe så har det inte varit någon riktigt sommarvärme på hela sommaren. Lite tråkigt att det inte blivit något mer tältande. Blev en hel del i södra delen i alla fall.

Att campa i Vännäs var inte planerat från början. Många små justeringar har det blivit nu på sista tiden på grund av kyla och regn. Perfekt med datorn med sig då för att kolla i BaseCamp och justera rutterna. Jag har haft mycket nytta av den nu på dom sista turerna. Nu ska jag göra om några rutter igen med nya start och mål ställen. Jag hade lagt in ett besök på Motormuseet i Vännäs. Vi kom dit 15:50 och dom stängde 16:00 så då började jag kolla efter boende här. Hittade Vännäs Bad & Camping. Slog en signal och en stuga fanns kvar. Tog den direkt.

In på Coop och handlade frukost och ut till campingen. Körde hojen upp för en backe fram till dörren på huset. Perfekt med hojen utanför dörren både vad gäller lossning och sedan lastning av sovsäck och packrullen med tältet vid avfärd. Klockan är nu 20:17 och jag känner mig färdig för att gå och sova. Det tar på krafterna att köra hoj. Inte så mycket fysiskt, men man blir trött i huvudet på något sätt. Man kör ju inte bara för sig själv i trafiken då man kör hoj. Tack och lov har det gått riktigt bra bortsett från några rötägg. Båda på en vägsträcka med grovt singel. En körde om så det bara visslade om det. En annan mötte vi i full fart. Ingen hänsyn alls till andra fordon.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: