En kort tur blev det

7 08 2017

2017-08-07

Hoj Hoj

Ja idag blev det en kort tur. Vi kom till Vännäs igår eftermiddag för att gå på motormuseet men vi kom precis då det skulle stängas. Efter att vi sovit på Vännäs Bad & Camping så åkte vi dit idag då dom öppnade klockan 12:00. Innan hade jag bokat boende i Örnsköldsvik. Runt 12 mil från Vännäs med dom vägar jag väljer.

Vi möttes av Gun och Henry som för dagen tog emot besökare till museet. Vilka härliga människor. Henry följde med oss runt och berättade historien om alla fordon som kommit dit. Det fanns, bilar, motorcyklar, flygplan, helikoptrar, mopeder ,skotrar och en massa motorer och motorsågar. Det fanns verkligen mycket och Henry berättade om fordonen.

En kul sak var att hans pappa köpte en traktor 1938. Den kom med tåg till Vännäs i flera trälådor som byggsats. En montör från fabriken kom några dagar senare och montören och hans pappa byggde ihop traktorn. En traktor i museet var det en som byggt av delar från olika fordon. Den såg även ut som en traktor.

Utanför fanns det en GULF mack med två pumpar och en välfylld butik med oljor, tändstift, glödlampor och annat som hör bilar till. En mack som den ska se ut. Efter rundvandringen så blev vi bjudna på kaffe, bulle och kaka.

Gun och Henry har spelat och sjungit tillsammans och vi skulle lyssna på deras CD, men den fanns inte i bilen. Sätt er i bilen så åker vi hem och hämtar den, sa Henry. Sagt och gjort vi satte oss och Henry körde hem. Där visade han oss sin Opel Rekord och en Mercedes av äldre modell. Mycket fina båda två. Rekorden köpte han ny och den har gått 7000 mil.

Han hade varit lokförare på ånglok en gång i tiden och han berättade om den tiden. Jag kände igen en del då min pappa var lokförare och även han kört ånglok. Det här var det i särklass längsta besök på ett museum som jag varit på. 4 timmar senare satte vi oss på hojen igen och körde mot Örnsköldsvik.

Ett sådant möte är något man verkligen kommer ihåg och plockar fram under vinterns mörka kvällar.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: