Forsmark Meet 2017

12 08 2017

Hoj Hoj,

Trodde inte det skulle bli något. Regnade rätt så bra i morse, men ju längre dagen gick så klarnade det upp. Runt klockan 12:00 så tog vi på oss hojkläderna och drog iväg. Vi tog 76:an då det var lite bråttom för att hinna se några fina bilar.

Det var en del trafik. Lördag och en del skulle väl ut till sina stugor kan jag tro. Sen har vi dom som alltid kör i 60 på en 70 väg. Lite irriterande och störande i rytmen för övrig trafik. Å andra sidan kör dom även 60 är det är 50. Ingen logik i det hela alltså. Nu går det ju ganska lätt och fort att glida om med en hoj, men ligger man som 5:e i en kö blir det bara stökigt.

Vi rullade förbi Norrskedika som tydligen hade ett jättebakluckeloppis. Krångligt ord. Det var hur många som helst vid den stora planen utanför festplatsen. Gissa om någon vart sugen. Vi skulle ju komma fram till Forsmark innan alla började rulla därifrån så vi svängde aldrig in. Det var tydligen varje lördag under sommaren mellan 10:00 — 16:00. Nu kommer vi ju att vara upptagna nästa lördag då Mälaren Runt är.

Vi kom fram till Forsmark och det var en hel del bilar där. Några motorcyklar. Vi parkerade på parkeringen och gick fram till området där hojarna och bilarna stod. Insåg när vi kom fram att vi lika bra kunde kört in hojen på området för där stod redan en del adventurehojar av nyare årsmodell. Tycker själv att det är lite fel att nyare bilar står utställda. Det är väl inget med dom. Bara slanta upp så får du en. Nä det ska vara äkta jänkare och då av äldre årsmodell. Absolut senast 70 tal.

Min absolut favorit fanns förstås där. Chevrolet Bel Air ´56. Vilken skönhet. En sådan skulle gärna få pryda min gård eller mitt garage. Ska man åka fyra hjul så ska det vara med en sådan. Så fina linjer och inte sådär vräkigt stor som andra jänkarbilar. Nä det skulle vara något det att äga en sådan.

Ja vad ska jag säga om hojarna då? Nja inte något direkt iögonfallande. Jag vet inte. Jag har lite svårt för hojar med fjädring i sadeln och lång gaffel. Har man sett en så har man sett alla. Ingen större variation. Lite olika lack på tanken på sin höjd.

Nu var vi lite kaffesugna så vi rullade mot Öregrund. Vi stannade vid Konditori Wilma och tog en fika med en bulle och en kaka. Kaffet kunde nog få en 5 cm lång bit av härdat stål att krokna. Starkt så jag var orolig att jag inte fick köra hoj efter den koppen. Det blev ingen påtar av det kaffet. Vi rullade sedan ner till hamnen och gick omkring och kollade lite. Öregrund lever på sommaren. Folk överallt. Jag prövade även en mjukglass där som fick hångla med smaklökarna. Helt ok faktiskt. Skapligt gräddig. Jag har ätit gräddigare, men även dom som varit mindre gräddiga.

Vi rullade på hemåt igen. Inte en regndroppe på hela dagen och runt 20 grader varmt. En helt ok dag alltså.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: