Skultuna bara för att vi kan

19 08 2017

Hoj Hoj,

Ja idag är det Mälaren Runt och det regnar skapligt bra här hemma. Jag passar på att skriva lite i stället.

Ja det gäller ju att passa på medans man kan. Danne och jag var ut på en tur igen. Ett snabbt beslut på morgonen. Danne la upp en blänkare på Hojgängets sida, men det blev ju lite kort varsel så det blev bara Danne och jag.

Vi möttes vid Donken i Upplands Väsby. Jag hade gjort upp en rutt för dagen. Den började med att köra Gamla Enköpingsvägen ut mot Bålsta. Det skulle bli ännu en fin dag. Solen stod som spön i backen. Vid Håbo tändes en lampa i instrumentpanelen. En oljekanna. Kunde inte misstolkas på något sätt. Jag ska väl erkänna att det var ett tag sedan jag gluttade i glaset. Nu menar jag oljeglaset på hojen alltså. Stannade förstås och kollade nivån i glaset. Det syntes inget. Jag har ju alltid olja med mig i en speciell flaska till höger om framgaffeln. Där finns en speciell hylla att ställa den på och färdiga hål för att skruva fast flaskan med en bygel och vingmuttrar som följde med flaskan. Inte många som känner till detta och jag ska erkänna att det gjorde inte jag heller. Jag fick flaskan av Mats och  Eeva i 60 års present. Mycket praktiskt och mycket användbar just denna gång.

Flaskan rymmer nästan 8 dl ungefär. Jag hällde i hela flaskan och då kom nivån upp till dit den skulle. Inte ett helt fönster täckt alltså. Upp igen på hojen och vidare mot Skultuna. Vi passerade över E18 på väg 262. Vi svängde av mot Biskops Arnö. Nu skulle dom ännu mindre vägarna börja. Förbi Hjälstaby. Vi kom fram till väg 55 och efter c:a 50 meter på den så vek vi av igen mot Biskopskulla. Nu gick asfalten över till sten. Ja inget grus utan det var sten och det skulle vara i 6 km stod det på en skylt. Vi mötte en bil bara en liten bit in på vägen. Föraren tecknade åt oss att vända om, men han kände ju inte oss. Vi rullade på både framåt och i sidled kan man säga. Inget varar ju för evigt och inte detta heller. Snart var vi ute på asfalt igen.

Danne ringde mig och ville ta några kort. Dom nästan guldfärgade fälten av säd lyste fint mot dom gröna träden i bakgrunden. Vi stannade till och Danne körde en livesändning från platsen. Vi körde vidare och en kort bit på väg 558. Vek av mot Hörnevi och fortsatte mot Tortuna. Riktigt fina kurviga vägar med fin asfalt. Inbjöd till mer utforskning av dessa vägar. Strax så var vi framme vid Skultuna och ner till Å-cafét och den hägrande räkmackan med en kopp kaffe. Satt som en smäck. Vi fikade ute vid ån. En snok simmade runt och letade mat.

Jag tänkte vi skulle upp till Ängelsberg och se hur det såg ut efter förödelsen för 3 år sedan. Enorma mängder skog gick till spillo och en del hus likaså. En person fick sätta livet till. Jag var upp ett år efter branden och redan då hade rallarrosorna börjat återta territoriet. Vi skulle också hinna med Nifsta Motorträff eftersom det var Torsdag. Vi hade 45 minuter upp och 45 minuter tillbaka gjorde att vi fick skjuta upp det. Man behöver ju inte ta allt på en gång. En tidigare start på dagen och vi kan utforska fler vägar upp mot Ängelsberg.

Vi rullade på hemåt igen via småvägar bort från Skultuna. Vi ville ändå rusha på lite så vi tog sikte på vägar rakt ut mot väg 70. Det blev mot Ransta och Sevalla för att sedan komma ut på samma väg som vi kom dit på. Väg 70 ner mot Enköping och sedan 55:an och väg 263 mot Knivsta.

Monica skulle med ut till Nifsta så jag hade ringt hem och beställt lite kaffe innan vi åkte ut till Gottröra. Det var mycket folk och bilar och av alla gånger jag varit där så var det denna gång väldigt många hojar. Som vanligt så snokade jag upp några fina Bel Air, som den till höger till exempel. Vi tog en hamburgare där. Vi träffade Björn som satt och spanade på fikakön som aldrig ville minska. Efter en stund kom Ulf också dit. Monica offrade sig och ställde sig i kön till kaffet och fixade det åt oss.

När vi körde hem tog vi rundan runt Upplands Väsby.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: