En hel vecka..

28 08 2017

Hoj Hoj,

Ja då har jag hunnit med att jobba en helvecka. Känns som en evighet. Dags för ledighet igen känns det som. Den 5 September blir det i alla fall ledigt 1 dag. Dags för service igen i Avesta. Det ska bli mycket intressant när nya BMW Center startar i Upplands Väsby. Det behövs verkligen en vettig lösning för norrsidan.

Vad har hänt den senaste tiden då?
Jo vi turistade lite i Waxholm. Parkerade hojen på vanliga stället nere vid hamnen. Sen knallde vi runt lite och vi såg ställen som vi aldrig kommit till förut. Ett gulligt litet torg där Turistbyrån ligger. Fick tips om ett fik bortom torget som har en vacker utsikt över vattnet. Visste inte ens om att det fanns ett sådant där. Vi har lite till att utforska i Waxholm.

I lördags var det provkörning av hojar på Gillingebanan. Mycket trevligt arrangemang. Kul att testa lite olika hojar och för dom som funderade på att ta hojkort fanns det instruktörer där och dom fick pröva på. Nu var mitt sikte inställt på en av hojarna. En Triumph Explorer 1200 XRT. Jag hade innan registretat mig för att provköra så det var bara att spatsera fram till Triumph. Dom hade förstås många av sina modeller där. Dom hade också en Explorer XCA. Den jag är intresserad av har lite mer utrustning, det vill säga allt. Den XCA som dom hade där satt handtagen för passageraren högt upp och över sadeln i bak. Jag såg en kille som skjutsade på den och tjejen satt med ena skinka på handtaget. Inte alls hållbart. Nu vet jag inte om det var en monteringsmiss eller något annat. På XRT hojen satt dom som på BMW´n. Inte alls i vägen och sadeln var bred som på BMW. En förutsättning för att passageraren skall sitta bra. Som förare sitter jag bra på alla hojar utom plastraketer.

Ja hur gick det då? Jo den var skön att köra. Mjukt och fint, men den var ju ny så vad var att vänta. Nu var det inga väskor på den, så nästa provkörning skulle behöva göras med alla väskor på. Detta för att se utrymmet som blir mellan oss då topboxen är monterad och hur det går med Monica´s ben med väskorna. Möjligen en liten sänkning av bakre fotpinnarna om det finns. Jag satt lite lågt, men sadeln gick att justera. Ja det är ju ingen panik då jag har en hoj som jag är riktigt nöjd med, bortsett från serviceintervallerna. Servicekostnaderna blir också höga per år. Det beror förstås på hur mycket man kör och kör det gör man. 3 månader under sommaren blir 1000 och lite till. Därför blir det 2 service tillfällen per år och snudd på den tredje.

Efter provkörningen så var vi ut till Ted och Viktoria. Rengöring av tegelpannor stod på schemat. Inte helt lätt med ett tvåvåningshus med sadeltak. Då kräv det lite specialgrejor och Ted vet till att fixa sådan. En värsting traktor med en 20 meter hög lyftkorg. 20 meter är inte långt men satan va högt det blir. Baksidan var det lite högre på och traktorn fick stå längre ifrån, så den sidan var min sa Ted. Så klart man ställer upp.

En instruktion av Ted hur reglagen fungerade och sen var det bara att kliva in i korgen och igen med luckan. Sakta med säkert steg jag mot skyarna. Lite svajigt blir det då nästan hela 20 meter fick användas. Bara dom sista 4 meterna som inte behövdes. Jag fick titta både en och två gånger på vilket reglage jag skulle använda för att flytta korgen dit jag ville och inte dundra in i takpannorna. En dusch med avfettning först och sedan högtrycks varmspolning. Mossan släppte fint. Satan va smidigt det var. Visst var det lite pirrigt först men man vänjer sig. Körde det sista på söndag förmiddag.

Efter takspolningen så skulle Jennifer, barnen och jag åka upp till Gävle för lite brunch på Konditori Lido Söder. Vi parkerade och stod en stund vid biljett automaten och pulade tills vi läste att det var gratis på söndagar. Det skulle alldrig hända i Tokholm. Det var lite andra priser sedan sist jag var där. 95 kronor för en brunch. Jag har för mig att jag betalade 75-80 kronor sist. Gott var det i alla fall. Det fanns till och med smörgåstårta att välja på. Annars var det ungefär som en hotell frukost. Inte illa alltså. Vi kom upp 13:45 och brunchen slutade klockan 14:00. Dom kom och frågade oss om vi tagit allt vi ville klockan 14 för dom skulle börja plocka undan brunchen. Dom lät tårtor och annat att ta till fika stå framme lite längre.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: