En dag på crossbanan

3 09 2017

Hoj Hoj,

Idag tog vi hojen till Rörken i Uppsala. Björn Andersson, Göta MS tillika vår svärson skulle tävla där idag. Vi tog hojen och åkte dit för att följa tävlingen och hålla tummar och tår.

När man ser dom rida på topparna på guppen blir man imponerad. Varv efter varv. Vilken påfrestning både för armar och ben som är en del av stötdämpningen. Varv efter varv. Upphäver tyngdlagen flera gånger per varv. Perfekta landningar. En missbedömd fart över ett gupp leder ofelbart till en hård landning med en trolig vurpa som följd. Nu hade Björn otur med en packbox som gick sönder och läckte ut olja på bromsskivan. Utan bromsverkan är det svårt. Han fick till sista heatet låna en hoj och det är ju inte samma sak som sin egen som man känner bäst.

Det blev en mycket fin dag på Rörken. Ljudet av fyrtaktarna och en och annan ettrig tvåtaktare swichade förbi. Det hade regnat ganska rejält natten innan så banan var grymt lerig. Det syntes på hojar och förare som tog med sig en del av banan in i depån. Avspolning av hojarna för att få bort några extra kilon dödvikt på grund av leran.

När vi gick runt banan för att fota och filma som mötte vi en kille som kom gående mot oss. Han kom fram och frågade om jag inte var Runar och det kunde jag inte neka till. Det var en av mina kusiner som jag inte träffat på väldigt lång tid. 31 år kom vi fram till att det var vi senast sågs. Han kände igen mig då jag är väldigt lik min äldsta bror, som tyvärr lämnat oss. Det i kombination med hojkläderna gjorde att han kollade lite på FB och hittade mig. Min bror älskade också hojar och körde mer än gärna allt utom custom hojar. Cross, enduro, trial till exempel.

Det blev ett mycket trevligt möte med kusinen. Man börjar tänka efter lite. Jag har så många kusiner, men liksom aldrig blivit av mer att träffa dom.

Det blev en härlig dag som lägges till minnesbanken.
Göta MS kom 2:a och Björn kom 8:a individuellt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: