Några utflykter till

12 09 2017

Hoj Hoj,

Ja det har blivit några mer svängar under helgen som var. Monica jobbade tyvärr så jag fick åka själv.

I Lördags åkte jag till Järva MK´s crossbana för att vara där då Carla Memorial Race 2017 gick av stapeln. Det var ganska mycket folk, men inte så man behövde trängas. Jag trodde faktiskt att det skulle vara fler där. Sist jag var på en crossbana var det på Rörken utanför Uppsala ett par dagar innan bara. Den här banan vara betydligt snällare än den på Rörken. Mer som en traditionell crossbana. Inte så stalpig som den på Rörken.

Den äldsta föraren denna dag var en herre på 72 år om jag inte minns fel. Starkt gjort att vid den åldern dra iväg på en cross. Tycker själv det skulle vara kul att köra lite som motion. Fast det är ju det där med dels att skaffa en och sedan släp för att ta den till någon bana. Det som kanske skulle vara lite lättare var att skaffa en vägreggad endurohoj. Då skulle man ju lättare kunna ta sig ut i skogen och skrämma skiten ur någon älg.

Det var lördagens äventyr det. Kände att jag bara måste ut på söndagen också med hojen, men visste inte riktigt vart till Ewa skrev att Dexter, ett av våra barnbarn, skulle köra i Årsunda. En bit söder om Sandviken. Då var det problemet ur världen. Årsunda skulle det bli. Rullade på upp på småvägar efter Uppsala. Så fin funktion att välja i GPS´n. Vill man ytterligare utmana så kan man välja även grusvägar. Jag hade den inställd när vi förra gången åkte från Avesta och hem. Jag körde flera kilometer och kom ut typ 1 km närmare hem. Fick till slut avmarkera grusvägar för att överhuvudtaget komma hem i rimlig tid.

Rullade snart in på crossområdet. Såg inte Torbjörn och Dexter först utan gick ner till banan. Efter en stund så ringde Ewa och då hade Dexter ringt och frågat var morfar tagit vägen. Jag gick ut mot bussarna igen och då mötte jag dom. Dexter skulle köra först om lite över en timma så vi tog en hamburgare och kollade på dom race som gick. Snart var det dags för Dexter att byta om och göra sig klar. Dexter gjorde i ordning startspåret vid grinden. Sen bar det iväg. Full fart på hojarna in i första böj. Jag kan säga att det var inte lätt för dom med deras små hjul att parera i dom djupa spår som dom större hojarna gjort före dom. Dexter slet på bra och klarade hela loppet utan någon vurpa.

Det var hans sista race denna dagen. Jag funderade på vart jag nu skulle. Direkt hem sågs inte som något alternativ. Bollnäs dök upp på kartan på tankväskan. Knappade in det i GPS´n och det visade sig att jag skulle vara där först 18:10. Jag fick nog tänka om lite. Sandviken var ju i alla fall givet, så jag fortsatte norrut. Framme vid Sandviken såg jag skylten till Ockelbo. Det lät bra tyckte jag. På väg dit dök Högbo Bruk upp. Så fick det bli. Var lite kaffesugen så vad som helst i kaffeväg skulle gå hem.

Högbo Bruk är ett mycket trevligt ställe med många aktiviteter om man nu vill och känner för det. Många tar bilen dit med BMX cyklarna bakpå och ger sig ut på dom banor som finns i området. Istället för att jag skriver om det så kan ni klicka på länken som är i fet stil så kan ni själva läsa.

Ja tiden gick där jag satt på en bänk och blickade ut över vattnet mot glashyttan. Kändes motigt att ge upp detta ögonblick, men var tvungen att vrida hemåt igen. Även nu på dom kurvigaste vägarna. Kända vägar för mig då jag kört dom förut. Det mulnade på ganska ordentligt ju närmare Tierp jag kom. Insåg att jag fick tänka om och körde direkt mot Uppsala.

Strax efter Uppsala så såg jag det mörkaste molnet jag sett i sommar. Himlen var becksvart. Underligt att det inte åskade. Kom bara en liten bit utanför Uppsala på väg mot 77:an så öppnades himlen och det vräkte ner. Vatten stod på vägen så lite försiktighet behövdes. Regnet varade bara kanske en 5 minuter sen slutade det, men var fortfarande mycket mulet. Några stänk till fick jag innan jag landade hemma igen.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: