En promenad ända till medeltiden

14 09 2017

Hoj Hoj,

Idag blev lunchpromenaden riktigt lång. Ända till medeltiden. Visste inte ens om att medeltidsmuseet låg där det låg. Vid Strömparterren mellan Slottet och Operan. Såg det igår då jag var ute på promenaden, men hade inte riktigt tid att gå in då, men idag pinnade jag på dit.

Det visade sig vara en riktig pärla även detta  museum. Mycket att se och läsa. Fint inrett med effektfulla tegelbyggnader och verklighetstrogna dockor som pysslade med allehanda ting. Idylliskt fågelkvitter när man tittade in hos mannen som satt vid sina odlingar.

Bagerskan som lockade med kringlor från bakstugan. Allt var så verklighetstroget. Kändes nästan som man var en del av tidsepoken. Kom sedan runt till ett mörkt hörn där kråkorna kraxade. Jag var framme vid Galgbacken. Kloka gummor passade på för att om möjligt kunna samla upp blod eller skära av ett finger på den avrättade. Sådant ansågs ha en särskild magisk kraft. En avrättning var inte enbart för att hämnas brottet, utan hade även en avskräckande effekt. Helt övertygad om det. Ibland var nog avrättningarna inte riktigt befogade då säkerligen misstag gjordes i rättsväsendet. Fast hur ser det ut idag?

Ja tiden gick mycket fort och jag var framme vid 2017 igen. Det var dags att dra sig mot gruvan igen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: