Inte alla förunnat.

21 10 2017

Hoj Hoj,

Idag följde vi med Jennifer till hennes arbete. Hon har hittat något som ligger henne varmt om hjärtat. Hon jobbar numera på en bondgård. Som hon skrev en gång:”Här står jag i kopiss och koskit, men jag trivs så himla bra”.

Inte alla som fixar det. Varken killar eller tjejer. Ett tungt jobb och en massa saker att hålla reda på. Imponerad av Jennifer som tagit detta arbete, men det var ju som klippt och skuret för henne.

Jag har alltid själv sagt att bland det finaste man kan se är en äng med betande kor. Jag har flera gånger bara stannat till då jag varit ute med hojen och sett en fylld hage. Annat än att se dom där figurerna springa runt med en vit handske och en kärra ute på välklippta gräsmattor. Nä fram för mer jordbruk. Tyvärr så får mjölkbönderna så vansinnigt lite för mjölken att bara stordrift är det som nätt och jämt går ihop.

Vi smakade äkta mjölk idag. Inga tillsatser av vitaminer. Det sköter grädden om.  c:a 4,5% så den var sådär gräddigt god. Den är nog trots sin höga fetthalt nyttigare än den mjölk som passerat mejerierna och levereras ut i affärerna. För att öka hållbarheten så pastöriseras mjölken i mejerierna, men samtidigt förändras smaken.

Nä mjölk direkt från kylen på en bondgård är den absolut bästa. Inte så många som fått chansen att pröva detta i dagens läge. Mellan och lättmjölk har helt gått bott här hemma sedan länge. Standard är det som gäller. I brist på äkta mjölk.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: