Vi passade på….

5 11 2017

Hoj Hoj,

Såg tidigare i veckan att tempen skulle bli gynnsam i helgen, så vi passade på. Det gäller att ta tillvara dom dagar det går att åka hoj nu. Man vet aldrig när Kung Bore kommer, för det gör han förr eller senare.

Jag snidade ihop en grustur upp till Harg och sedan tillbaka mot Arlanda. Danne la ut ett evenemang i Hojgänget. Ulf och Morgan hakade på. Vi startade hemma hos mig med en äkta kopp kaffe och lite snack. Klockan gick och vi gjorde oss redo för att ta oss an dom skitiga vägarna som låg framför oss. Vi rullade ut från Rimbo via Gläntan. Första biten av grus och i slutet på den korta biten övergick det till mer lera. Efter den var vi ute på Ekebyvägen. Känner igen den som min egen bakficka då jag bott längs den i  föräldrahemmet. Varje grop känns igen. Konstigt att dom återkommer hur mycket vägen än sladdas.

Efter Ekebyvägen blev det lite transport sträcka ända fram till Bennebolsvägen. Då övergick underlaget till grus igen. Hårt packat grus så det var nästan som asfalt. Lite lurigt dock då det kan vara halt då det var blött. Bennebolsvägen är en kul väg och efter Bennebol så är det ganska stora backar och dalar förstås. Kurvigt är det också så den gillas skarpt.

Vi kom fram till Harg och där stannade vi vid Hargs Kyrka för en fika. Min termos hade läckt så det var kaffe både i packväskan och i kassen som den låg i. Det fanns iaf kaffe kvar så jag kunde även få en påtår. Vi rullade vidare mot Österbybruk. Ulf tog nu täten och jag låg sist och filmade. En fin grusväg mellan 76:an och väg 288. Ut på 288:an en kort bit och av igen mot Borggärde. Där tog vi av mot Rovsätra och vidare förbi Gubbo. Rätt så blöt väg på sina håll men hitintills ganska fri från gropar. Vi rullade in i Österbybruk och fram till Österbygrillen. Jag tog en Brukstallrik, tror jag att den hette. En riktig blandning var det. 2 grillade, mos, strips, räksallad och bostongurka. Inte ätit något liknande förut. I alla fall inte på en och samma tallrik.

Mätta och belåtna rullade vi vidare söderut mot Arlanda. Tog av mot Morkarla och Skallbyn, Granboda. Nu blev det riktigt gropigt. Parerade så gott det gick mellan groparna. Mot Tibble, Gåvsta och Länna. Kurviga vägar med fortfarande rätt packat grus. På sina håll hade traktorer gått ut och släpat med sig lera så man fick välja rätt spår. Timmerbilar hade lastat timmer och en hel del bark låg på vägen. Även där fick man välja rätt spår. Vidare mot Almunge – Ösby.

Den biten var riktigt gropig och jag gick i en jättegrop så det bara small om hojen. Förstod att min LED lampa slog i framskärmen då dämparna bottnade. Allt såg i alla fall ut som om det hade hållit vad jag kunde se mellan kurvtagningarna. Det blev en liten annan väg den sista biten då jag insåg efter den absolut första biten vi tog idag, att den biten skulle nog enbart bestå av lera. En väg med gräs i mitten och två spår.

Vi kom fram till Arlanda och tog ett sista snack. Kollade min LED lampa och skärm och allt var intakt. Fler av oss hade hittat den gropen. Den låg ju så att säga i idealspåret så jag tror att vi alla kände på den.

Nu hade solen gått ner för en stund sedan och skymning kom till en början smygande men sedan går det fort. Konstaterade att av smällen så pekade LED lampan upp i bland träden så jag fick böja till baka den.

Tack Danne, Ulf och Morgan för trevligt sällskap på turen.
Helt klart behöver vi locka ut fler på grus 🙂


Åtgärder

Information

Ett svar

24 06 2021
Mimpi bermain judi

Mimpi bermain judi

Vi passade på…. | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: