Ett skratt som saknas…

9 12 2017

Hoj Hoj,

Ja då närmar det sig jul igen. För barnen innebär det stora förväntningar. Vad kommer ”Tomten” med för klappar? Han som har pappas stövlar varje år!! Han kanske skulle spara lite och köpa egna stövlar så slipper han ta pappas.

Jag växte upp i ett nyktert hem och det är jag glad för. Själv kan jag ta något glas, men kan lika bra vara utan. Det hör absolut inte hemma i ett hem där barn vistas att dricka sig full. Är det ett minne av julen där pappa eller mamma ligger på toalett golvet i sina spyor som man vill ge sina barn eller barnbarn? Skulle inte tro det. Tyvärr är det nog alltför många som får denna bild av julen uppmålad framför sig. Magen knyter sig långt innan helgen kommer. Önskar att helgen var över. Att den aldrig fanns.

Julen är också en tid då nära och kära samlas. Äter mat och skrattar tillsammans. Men för några är det alltid ett skratt som saknas. Ett skratt som inte kommer att fylla rummet mer. Ett rum som just denna jul känns väldigt tomt, trots att rummet är fyllt med vänner. Det hjälper inte hur mycket kärlek, omtanke det finns, så är det alltid ett skratt som saknas. Små ”egenheter” som man minns av den som under året gått bort. Mitt i tomrummet, så fylls man ändå med någon slags värme. Värme för att just betytt något speciellt för den som inte skrattar mer.

Dom lämnar oss aldrig. Dom finns kvar och kommer alltid att finnas kvar i våra minnen. Man hör deras röster så som dom var. Man kan även höra deras skratt även om ingen annan hör det. Tänk på det när det blir alltför jobbigt.

Var rädda om er och andra och önskar er en trevlig kommande jul.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: