Kapitulerat (för ett tag)

19 02 2018

Hoj Hoj,

Ja det var ett tag sedan nu som det blev ett inlägg. Det har varit lite mycket. Mest av sådant som inte gått som jag velat och då försvinner lusten att kladda ner några ord.

Passaten står fortfarande där den står. Helt omedgörlig och bändig, men jag har en plan. Den är att göra i ordning garaget så att jag kan köra ner den och mecka där nere. Oberoende av väder, så kan man pyssla lite och felsöka. Kanske även ge mig på att byta avgassystem. Fixa upp den i övrigt och sälja av. Har jag tur så kanske det kan bli tillskott till semesterkassan. Fast det blir först till våren. Måste iväg med dels en vinterhoj och sedan en massa skräp som samlats på hög då bilen inte varit igång. Fasen vad med ”skräp” det blir. Ljusglimten i tillvaron är nu att ett Skoda Fabia Combi är på väg in dom närmaste veckorna. Då kan man börja köra iväg skräp till återvinningen igen för att börja få lite ordning i garaget. Redan laddat ner Owners Manual och studerar alla finesser. Fullärd när den väl kommer. Vill bara tillägga att det finns blinkers på den.

Ska bli lite najs att kunna använda garaget igen till annat än avstjälpnings plats för sådant som ska till återvinningen. Skapligt stor så hojen får gott och väl plats ändå. Jag har en gång haft 3 bilar i garaget, så yta finns. Otroligt skönt med garage. Snudd på den bästa investeringen jag gjort är en motordriven garageport. Så smidigt att bara trycka på knappen så åker porten upp eller ner. Den i särklass bästa investeringen jag gjort är en kompressor. Köpte den redan då barnen var små. Ni kanske förstår varför när dom började cykla. Ett evinnerligt lagande av punkterade däck. Med kompressorn så gick det så lätt när det skulle pumpas upp igen. Använt den mycket till att blåsa rent saker också. Perfekt att blåsa ren motorsågen, då kedjeoljan tillsammans med spån klibbar fast en hel del. Vågar nästan inte skriva det, men det är säkert över 30 år sedan jag köpte den och still going strong. Den var inte så blodigt dyr heller har jag för mig. Köpte den på Roslags Järn med Färg här i Rimbo.

För övrigt så är suget oerhört stort nu efter en hojtur. Förra året tog jag en långtur den 11 Mars. Det är ju inte så långt kvar, men det känns lite tungt. Sen bara smäller det till och vägarna vimlar av hojar igen. Första helgen med riktig vårvärme exploderar det av hojar. Filat lite hit och dit på våran hojtur i sommar. Den kommer att bli kanon vill jag lova.

Nä nu får man väl kolla in manualen lite till. En mysko sak är att det kommer att saknas en pedal på denna. Får kolla varför 🙂

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: