Nu är den igång.

25 03 2018

Hoj Hoj,

Nu är den igång. Både sommartiden och hojsäsongen. Ännu kan det väl bli lite bakslag, men va skönt det var idag. Vilken dag det blev.

Började dagen med att åka till Militariamässan i Solna. Jag var ute, efter tips från Rickard, en bok om Hemliga Utflykter. Spännande militärhistoriska besöksmål i Sverige. Perfekt när man reser land och rike runt som vi gör. Nu blir det till att kolla in årets hojtur om det kanske går att pressa in något besök i någon bunker eller museum. En bok som är uppbyggd efter samma princip som Nya Upptäck Sverige. Landskaps indelad. Mycket lätta att hitta guldkorn. Ska bli en spännande digital resa igen.

Efter besöket i Solna så var det dags att damma av hojen. Med 10+ så var det ett ypperligt tillfälle. Trots värmen såg jag bara en enda hoj på vägen både till och från Solna. Jag skulle i alla fall ut. Monica hade ryggskott så hon kunde inte haka på. Jag såg att hon var sugen, men det fick bli en annan gång. Jag vet hur det är att åka hoj med ryggskott. När man åker går det bra, men vid stopp och att kliva på och av är det en pina utan like. Minns hur det var från Östersund det där året då jag fick ryggskott där. Ett ryggskott som senare utvecklades till diskbråck. Känner av det än idag när jag plockar med veden och då är det bara att lägga av. Jag åkte in till Norrtälje. Vilken känsla när man vrider på rullen och känner hojen sticka iväg. Tog ett stopp nere vid Socitetsparken. Funderade lite över vägvalet hem. 77:an tillbaka blev för kort, så jag åkte kustvägen mot Åkersberga. Tog av innan mot Wira bruk och över mot Finsta. Tempen hade sjunkit till 7,5 + men helt underbart. Som man längtat efter detta. Mötte eller såg inte en enda hoj ute på vägarna.

En tvätt innan jag rullade in den i garaget så nu är den reda för nästa tur som jag hoppas inte är så långt borta.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

26 03 2018
joebona

Låter härligt brorsan men för vår del så lär det dröja några veckor till innan vi kan ta premiärturen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: