Till slut kom den

25 03 2018

Hoj Hoj,

Till slut så kom den. Nya bilen. Mycket att gå igenom och knappa på. Bästa jag vet. Min dröm var som ung att bli ljudtekniker. Sitta vid ett stort mixerbord och justera ljudet. Om jag är på något ställe där mixerbord används brukar jag hamna i närheten så jag har överblick över bordet. Nu kan jag sitta framför Infotainment systemet i Skodan. Så kul med nya funktioner. Älskar sådant. Installerade Sygic Car Navigation i iPhone luren. Gick inget vidare. Gjorde det i Sony Ericson Z2 och fungerade direkt. Till och med en så gammal lur som Z2. Testade även att installera den i Sony Ericson Experia Compact och det gick också utan problem. Så smidigt när kartan kommer upp i Infosystemet. En GPS med trafikinfo för c:a 400 kr. Kartor läses offline och gratis uppdateringar. Jag kan rekommendera detta program om ni har något infosystem i bilen. Kolla först med en testversion som gäller i 8 dagar om allt fungerar. Det optimala vore väl att få skrutten att fungera mot systemet. Där finns ju det dagliga brukandet, men det finns ju även i Compact luren. Lite omständligare med firma mejlen bara. SMS hamnar ju också i iFånen. Ska göra ett försök idag igen med iFånen.

Hur är då Skodan? Jo imponerar måste jag säga. Nu är jag ju ganska lång så bakom mig är det väl ingen tennisbana precis att röra sig på. Mycket välutrustad för priset. Mycket av känslan får man bara man stänger bildörren på en bil. Stängde den på en Toyota Primus, Taxi bil, och det lät som att slå igen ett plåtskåp. Verkligen plåtaktigt. När jag stänger dörren till Skodan hör man känslan av ombonad. Ett dovt ljud som från vilken annan dyrare bil som helst. Stabila reglage. Små smarta lösning. Ni har väl hört ”Simply Clever”. SOS larmknapp, knapp för att få hjälp om bilen lägger av, knapp för att få hjälp på plats via telefon. Några smarta utrymmen i bak för att stuva undan saker, så dom inte ligger löst och far runt i bakluckan. Inget behöv att ha lösa plastbackar som tar utrymme från skuffen. Bara en sån detalj som krokar för att hänga fast kassar när man handlat så dom inte tippar och varorna trillar ut. Och JA, Den har blinkers !!

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

26 03 2018
joebona

Fina bilar det där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: