Varför dröjer det så???

6 04 2018

Hoj Hoj,

Man undrar varför det dröjer så länge. Ska den inte vara här nu. Våren. Våren som vi alla längtat efter, även om det är så fruktansvärt vackert med vitt lappmögel och isgata.

Fredag kväll och en ostruken helg breder ut sig. Breder ut sig som en som ett oskrivet blad. Ett blad i livets dagbok. Redo att fyllas med innehåll. Veckorna känns ibland som rena transportsträckor. Nåt man måste ta sig igenom. Man försöker finna en mening, men ibland känns det svårt att hitta den. Lite så känner jag nu. Lite copy / paste måndag till fredag. Få glädjeämnen som ger en tillfredsställelse. Ska det va så undrar jag?

Visst har jag mycket att vara glad över. Jag är frisk, men visst känns det att man är på den andra planhalvan. En fru, barn och barnbarn och många vänner. Men ändå liksom. Jag kanske helt enkelt längtar för mycket. Kan man verkligen det? Längta för mycket. Längta för mycket till sommarens hojtur. Längta till jag bestämmer själv över dagen. Att längta kan ibland inge för stora förhoppningar. Fast inte min längtan. Jag vet att Sverige levererar. Jag vet att jag kommer att må bra av att bestämma över dagen.

Vad finns där? Där på andra sidan om taggtråden. Kommer jag förbi den utan att riva mig? Blir det som jag tror? Blir det som jag hoppas?

Man undrar varför det dröjer så länge.

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

6 04 2018
Skye

Var lika kallt 2013 och om inte ännu värre. -12 i April. Vände på Vega-dagen och allt sprack ut på träden och med det tjälen som skapade sörja överallt.

I mitten av Maj blev det lite svalare igen för att sedan efter midsommar, vara högsommarvärme i nästan 8 veckor i sträck. Första frosten i slutet av september så jag tror det blir något liknande i år.

10 04 2018
Runar

Jag tror våren kommer att komma fort och övergå i sommar lika fort. Som det ser ut på prognoserna så verkar det bli varma dagar om inte annat. Nätterna fortfarande svala och jag skulle behöva runt 5+ i alla fall vid klockan 7 då jag måste ta mig till ”gruvan”.

10 04 2018
Skye

6° I måndags kl 5, 3° i morse. Så det vänder nu

6 04 2018
joebona

Härlig läsning.

10 04 2018
Runar

Tack 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: