En härlig dag på hojen

14 04 2018

Hoj Hoj,

Ja idag blev det en härlig dag på hojen och utanför hojen. Bara en tur t.o.r Stockholm, men det var skönt ändå. Underbart vårväder med runt 16-17 graders värme. Inte fy skam efter den sega våren. Helt medveten om att ännu kan bakslag komma.

Det var Vikinga- och medeltidsmarknad i Kungsträdgården i Hufvudstaden. Gillar att kolla runt på lite medeltidsprylar. Brukar finnas fina hantverk. Köpte ett läderskärp nere i Söderköping för många år sedan och det är lika fint idag. Äkta läder och inget halvfabrikat. Dom med ”äkta” läder man köper i affärerna spricker efter ett tag och vittnar alltså om att det inte är läder.

Det var väldigt mycket med folk denna soliga vårdag. Årets första riktigt varma soliga dag. Vi köpte en serveringsbräda/ skärbräda av en fd klasskamrat till Monica. Mycket fin med urgröpt hål för att använda som mortel. Tjusig att ställa fram på matbordet som serveringsbricka också. Frysen är ju proppad med kött från lokal gård så grillningssäsongen har ju satt fart. Bara att plocka ut någon bit för att tinas ett dygn innan och sedan läggas i marinad. Kommer att bli så fint. Lite sugen på en ny grill också. En kolgrill ska det vara. Ingen gasol. Det går bort. Nä kol ska det vara och möjligen kan jag sträcka mig till elgaffel för att starta, men smidigast är det ju med tändvätska. Inget eluttag på altanen så det blir lite meckigt.

Vi gick sedan och åt på Restaurang London på Bryggargatan 2, Stockholm. Brukar ta en lunch där ibland och är riktigt nöjd. 98 kr för en lunch i Tokholm är helt ok om man jämför med andra lunchrestauranger. En portion som man blir mätt på serveras. Favoriter är bakad potatis med skagenröra. Rikligt med skagenröra. Köttbullar och stuvade makaroner. Fish and Chips. Huvudsakligt så är det husmanskost och inget fancy pancy. Vill man så finns det det också.

Nicke, Björg och Emil rullade på hemåt. Fel fordon men det blev nödtvunget så. Vi fortsatte mot gruvan för att ta på hojkläder och hämta hojen från garaget. Vi slank in på Vete-katten för en kopp kaffe. Det blev varsin bakelse också och Vete-katten är ju inte det billigaste fiket direkt. 53 kronor för en bakelse säger en del. Visst var det gott och kaffet fungerade det också. Är man kaffe törstig så är man.

Efter fikat gick vi mot gruvan och gjorde oss i ordning för hemfärden. Helt underbart väder med sol och 16 grader varmt på hemfärden klockan 16:45. Det gav ”blodad tand” och nu vill man ut och åka längre. Vägar man inte åkt på, vilket jag kan säga inte existerar i mina trakter och då räknar jag på en radie om 15 – 20 mil.

Ha det!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




%d bloggare gillar detta: